Acasă Local Viceprimarul Ana-Maria Vintilă anunță startul unei noi campanii de colectare a medicamentelor...

Viceprimarul Ana-Maria Vintilă anunță startul unei noi campanii de colectare a medicamentelor expirate. Unde pot fi aduse și ce medicamente nu sunt acceptate

0

A început o nouă campanie de colectare a medicamentelor expirate. De luni până vineri, între orele 10.00 și 18.00, la Centrul de Revitalizare Corporală și Loisir (fosta baie comunală), sunt preluate medicamente ieșite din termenul de garanție.

”Este ultima astfel de campanie organizată la Centrul de Revitalizare Corporală. De la 1 ianuarie 2024 va intra în vigoare legea care va permite returnarea medicamentelor expirate sau neutilizate, în locuri special amenajate în curțile spitalelor în regim permanent, o lege inițiată de USR. E important să ținem cont de faptul că medicamentele nu pot fi aruncate în coșul de gunoi sau oriunde, acestea producând poluarea pânzei freatice, adică a apei pe care o bem sau o folosim pentru stropirea legumelor și fructelor. Prin aceste campanii, medicamentele aruncate de bârlădeni vor fi colectate în recipiente speciale, urmând ca o firmă autorizată să le distrugă în mod corespunzător”, a explicat Ana-Maria Vintilă, viceprimarul municipiului Bârlad.

Centrul Spa este disponibil pentru preluarea medicamentelor neutilizate până pe 16 noiembrie. ATENȚIE! Nu sunt colectate medicamentele din categoria preparatelor psihotrope sau precursori de droguri, conform Legii nr. 339/2005 (medicamente eliberate pe formulare verzi sau galbene) și citostatice!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.