Acasă Infracțional VIDEO 20 de muzicanți din Bârlad, Perieni și Puiești, reținuți în urma...

VIDEO 20 de muzicanți din Bârlad, Perieni și Puiești, reținuți în urma descinderilor mascaților

0

În urma celor 23 de percheziții efectuate în cursul zilei de marți, 1 iunie, la domiciliile muzicanților care au falsificat documente pentru a obține bani de la stat în timpul pandemiei, au fost reținute 20 de persoane.

Persoanele reținute (16 bărbați și 4 femei) au vârste cuprinse între 18 și 52 de ani, iar 18 dintre acestea domiciliază în municipiul Bârlad, iar două domiciliază în comunele Perieni și Puiești. Din cercetările efectuate de către polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, a reieșit faptul că, în perioada octombrie 2020 – ianuarie 2021, persoanele cercetate în prezentul dosar penal ar fi întocmit documente fictive pe care le-ar fi folosit ulterior pentru obținerea sumelor de bani acordate de la bugetul de stat, cu titlul de indemnizație de sprijin pentru persoane care au obținut venituri exclusiv din drepturi de autor, și se află în imposibilitatea de a-și desfășura activitatea în context pandemic. Prejudiciul cauzat Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Vaslui este de peste 200.000 lei”, a declarat Bogdan Gheorghiță, purtător de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Vaslui.

În cursul zilei de miercuri, persoanele reținute urmează a fi prezentate Parchetulului de pe lângă Judecătoria Bârlad, cu propunerea dispunerii unor măsuri preventive. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată și fals în declarații. (Simona MIHĂILĂ)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.