Acasă Infracțional (VIDEO) Ambulanță lovită în plin în fața Grădinii Publice din Bârlad, în...

(VIDEO) Ambulanță lovită în plin în fața Grădinii Publice din Bârlad, în timp ce transporta la spital un băiat aflat în comă de gradul IV, ce tocmai fusese resuscitat

0

Dramă teribilă în intersecția din fața Grădinii Publice din Bârlad, miercuri după-amiază. O ambulanță a fost lovită în plin de un autoturism. Ambulanța avea semnalele luminoase și acustice în funcțiune și transporta la Spitalul de Urgență ”Elena Beldiman” un băiat în vârstă de 14 ani aflat în comă de gradul IV.

Băiatul era adus de la Vulpășeni, unde fusese accidentat de o mașină. Ambulanțierii reușiseră să îl resusciteze și se grăbeau spre spital în speranța că viața copilului va fi salvată.

În intersecția de la Grădină, șoferul unui autoturism s-a grăbit să profite de culoarea verde a semaforului și nu a mai dat prioritate ambulanței aflate în misiune de salvare, virând spre Bulevardul Epureanu.

”Cu ocazia cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 54 de ani, din municipiul Bârlad, a intrat în coliziune cu o ambulanță condusă de un bărbat în vârstă de 43 de ani, din municipiul Bârlad, care avea semnalele acustice și luminoase în funcțiune. În urma impactului a rezultat vătămarea corporală a asistentului de pe ambulanță, un bărbat în vârstă de 25 de ani, care a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. Conducătorii auto au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ. În cauză, polițiștii au deschis dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă”, ne-a declarat Mihaela Manoliu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Vaslui.

Ciprian Feraru, managerul spitalului bârlădean, a precizat că starea asistentului medical de pe ambulanță este bună, acesta prezentând un traumatism toraco-abdominal și de coloana vertebrală.

În schimb, starea băiatului de 14 ani este destul de gravă.

Dr. Dan Ungureanu, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanță Judeșean Vaslui a declarat: ”Copilul din accidentul de la Vulpaseni este transferat la Spitalul Sf. Maria din Iași cu ambulanța TIM. Este în stare critică, coma profundă, intubat orotraheal și ventilat mecanic. Asistentul medical rănit în misiune prezintă o contuzie lombară forte. În acest moment se află în Compartimentul de Primiri Urgențe a Spitalului din Bârlad sub tratament perfuzabil. Conducerea Serviciului de Ambulanță Județean Vaslui se interesează permanent de starea lui, se află în contact permanent cu medici de aici și fac toate demersurile necesare pentru a fi cât mai complet investigat. Este vorba de un accident de muncă în care a fost rănit unul dintre angajații noștri în timp ce acorda îngrijiri medicale unui pacient aflat în stare critică. Sperăm într-o evoluție bună a stării lui de sănătate și într-o recuperare rapidă”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.