Acasă Local (VIDEO) Cocina în care se complac magazinele PROFI, Pepco, dar și restaurantele...

(VIDEO) Cocina în care se complac magazinele PROFI, Pepco, dar și restaurantele din centrul comercial de lângă Liceul Pedagogic Bârlad

0

Cocina în care se complac magazinele PROFI, Pepco, dar și restaurantele din centrul comercial de lângă Liceul Pedagogic Bârlad

Ambalaje murdare, cârpe, pahare de unică folosință, PET-uri stâlcite, șervețele folosite, doze de bere goale, pamperși – acestea și multe alte deșeuri compun priveliștea dezagreabilă care înconjoară centrul comercial de lângă Liceul Pedagogic din Bârlad.

În clădirea construită cândva de Interex, își desfășoară activitatea magazinele PROFI și Pepco, dar și firme locale, care dețin aici o cofetărie, o sală de joacă pentru copii, precum și un restaurant pescăresc. Proprietarul restaurantului are și o rulotă pentru street-food, din care vinde chiar acolo, în parcare, mâncăruri preparate pe loc.

Nici el, nici responsabilii celorlalte firme nu sunt deranjați de mizeria în mijlocul căreia își desfășoară activitatea. În vecinătatea perimetrului administrat de acești comercianți sunt și alte proprietăți, greu de spus dacă sunt publice sau private, invadate de gunoaie și năpădite de buruieni.

Reporterii Ziarului Obiectiv au făcut mai multe fotografii cu gunoaiele din zonă. Am fost martorii unei scene în care un tătic ce voia să-și adoarmă bebelușul la umbră (în așteptarea familiei care era la cumpărături) a fost nevoit să facă acest lucru printre gunoaie.

Fotografiile au fost realizate în urmă cu o săptămână, timp în care am preferat să nu le publicăm, sperând că tabloul insalubru este un accident ce va fi rapid remediat. Ne-am înșelat. Ieri, gunoaiele erau chiar mai multe.

E clar că firmele care fac comerț și prestează servicii în centrul comercial de la fostul Interex nu se încurcă în calcule când e vorba să se doteze cu sisteme de alarmă, senzori de mișcare și camere de supraveghere, toate de ultimă generație. Ba la PROFI există și corp propriu de pază, ca nu cumva vreun flămând să fure vreun cârnat de pe rafturi. Pentru salubrizarea parcării și pentru amplasarea de pubele pentru gunoi, nu sunt bani. La Bârlad, merge și așa.

Lipsa de bun-simț a celor care aruncă la întâmplare gunoaiele, a administratorilor parcării, precum și a proprietarilor terenurilor părăsite din jur ar putea fi sancționată chiar de către municipalitatea locală. Dacă ar vrea.

În 2018, autoritățile au dat o hotărâre pentru supraimpozitarea proprietăților neîngrijite, cu valori cuprinse între 300% și 500%. A fost stabilit și un Regulament. Cât de serios a fost pus în aplicare, ne este la vedere. (Simona MIHĂILĂ)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.