Acasă Local (VIDEO) La Bârlad a fost inaugurat un nou magazin Penny. Bârlădenii, așteptați...

(VIDEO) La Bârlad a fost inaugurat un nou magazin Penny. Bârlădenii, așteptați cu sute de sortimente de produse și oferte de nerefuzat

0

de Simona MIHĂILĂ

Investițiile publice în modernizarea Bârladului își spun cuvântul! Harta marilor retaileri capătă proporții la Bârlad și acaparează zone considerate timp de decenii complet lipsite de potențial comercial. Un nou magazin Penny își deschide ușile pentru bârlădeni, miercuri 13 decembrie, la distanță de 18 ani de la deschiderea în localitate a primului magazin din lanț.

Noul supermarket se află pe locul unde până anul trecut a funcționat sediul SC CUP (în trecut, RAGCL Bârlad), la intersecția străzilor Gheorghe Doja, Nicolae Bălcescu și Ștefan Procopiu.

O inaugurare simbolică a avut loc marți, 12 decembrie, în prezența primarului Dumitru Boroș, care a tăiat panglica împreună cu reprezentanții zonali ai REWE România, deținătorul lanțului PENNY.

Edilul-șef al Bârladului a fost poftit să facă un tur al magazinului, nu înainte de a fi servit cu pâine și cu sare, potrivit datinii românești.

Primarul Dumitru Boroș i-a felicitat pe investitori pentru decizia de a deschide cel de-al doilea magazin la Bârlad.

Sunt convins că această decizie nu a fost luată întâmplător, ci în urma unei analize serioase care v-a confirmat că în orașul nostru există puterea de cumpărare necesară susținerii a încă unei afaceri în comerț cu amănuntul. Sunt cu atât mai încântat că ați ales să investiți într-o zonă unde nu există niciun magazin pe o rază de cel puțin doi kilometri de jur-împrejur. Tocmai de aceea cred că rezultatul va fi unul reciproc avantajos pentru Penny și clienții săi, care vor veni atât din proximitate, cât și din cartier Deal.

În altă ordine de idei, la Bârlad se simte un alt aer odată cu investițiile marilor retaileri, dar și cu investițiile publice care au adus orașului o transformare îndelung așteptată. Știu că au fost voci care au spus că deschiderea marilor magazine la Bârlad va avea un impact negativ asupra comercianților autohtoni. Timpul ne va demonstra dacă am făcut bine sau rău. Eu cred că este loc pentru fiecare, pentru că antreprenorii locali au propria lor clientelă. Cumpărăturile cotidiene nu se fac din marile centre comerciale. Acelea polarizează clienți din regiune, nu neapărat din oraș. Dintr-o altă perspectivă, noi, ca primărie, ne bucurăm pentru orice fel de investiție. Dumneavoastră veți plăti la Bârlad impozit pe teren, impozit pe clădire și o parte din impozitul pe venit, bani pe care noi îi vom investi în continuare”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

Noul Penny a creat un număr de 19 locuri de muncă, ocupate exclusiv de bârlădeni. Spațiul are o suprafață de 750 mp, fiind mai mare decât cel închiriat la parterul fostului Magazin General, unde funcționează din 2005.

Retailerul german nu se oprește aici cu investițiile la Bârlad. Un al treilea magazin Penny va fi deschis în locul vechii Autogări a orașului. Lucrările vor începe în ianuarie-februarie a anului viitor.

Cea mai veche casă din Bârlad, care a găzduit RAGCL și CUP, pusă la pământ. În locul imobilului va apărea un cunoscut supermarket

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.