Acasă Local (VIDEO) Limbaj suburban și înjurături rostite de un medic de familie la...

(VIDEO) Limbaj suburban și înjurături rostite de un medic de familie la adresa unei paciente. Doctorița credea că vorbește cu asistenta, dar o apelase din greșeală chiar pe pacienta ”cretină și nesimțită”

0

de Simona MIHĂILĂ

Limbaj suburban, înjurături și invective rostite de un medic de familie la adresa unei paciente din județul Vaslui.

O femeie în vârstă de 25 de ani, din Negrești, Bianca Elena Cojocaru, a avut un adevărat șoc atunci când și-a auzit medicul de familie vorbind despre ea în termeni absolut abjecți.

Doctorița a vrut să o sune pe asistenta de la cabinet pentru a-i vorbi despre pacienta care o deranjase, însă din greșeală a apelat-o chiar pe aceasta.

Crezând că vorbește cu asistenta, a folosit la adresa pacientei termeni dificil de reprodus integral: ”Idioata nesimțită! Cretina! Cică ți-e milă de unii care au tot felul de boli. Lasă că o să-i cer președintelui Casei să o șteargă de pe listă, să se ducă să facă ea reguli la ce cabinete vrea. I-am dat mesaj lui Cornel (de la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Vaslui – n.r.) dacă trebuie să mă duc eu să duc cererea sau dacă pot să o trimit pe mail. Fu…u.-i mama ei de nesimțită nenorocită! Ce m-a enervat!”.

În acest moment, pacienta apelată din greșeală nu a mai rezistat. A informat-o că la telefon este chiar ”idioata nesimțită” și că a înregistrat această conversație. Doctorița nu s-a pierdut cu firea. A reluat expresiile injurioase la adresa femeii: ”Foarte bine că ai înregistrat. Am vorbit la Casă. Ești chiar o nesimțită că ți-ai permis să vii la cabinet ca să trântești ușile. O să fac reclamație și la poliție”. Apoi a pus punct conversației închizând telefonul.

Dialogul halucinant a avut loc recent, când Bianca Elena Cojocaru, mamă a doi copii, dintre care unul cu handicap, a mers la cabinetul medicului de familie la ora 10 dimineața, în timpul orelor de program ale acestuia. Ușa cabinetului era închisă. S-a întors pe 22 martie, la ora 9.20. A ieșit asistenta care a întrebat-o ce dorește.

”I-am spus că am nevoie de o trimitere și că e urgent, pentru că de câteva zile aveam o hemoragie nazală. Mi-a cerut cardul de sănătate și am explicat că sunt asigurată, dar că nu am acest card. Eu am fost plecată în străinătate mult timp și nu am reușit să intru în posesia cardului, neavând un domiciliu stabil aici, în România. Dar fiind asigurată, peste tot unde am fost m-au găsit în sistem după CNP. I-am spus asta doamnei asistente. A refuzat să mă lase să vorbesc cu doamna doctor Amalia Antoniu. Practic, m-a lăsat să vorbesc singură, fiindcă a intrat în cabinet și a închis ușa. Am plecat imediat la Vaslui ca să solicit de la CJAS o adeverință precum că sunt asigurată”, a povestit Bianca Elena Cojocaru.

Femeia a obținut hârtia și, la 12.30, era din nou la Negrești. Numai că medicul de familie plecase, deși programul afișat pe ușă era 9.00 – 14.00.

”A găsit-o doar pe asistentă. Mă simțeam rău, îmi curgea sânge din nas, bătusem 30 de km până la Vaslui și alți 30 înapoi la Negrești degeaba. Mi s-a părut o bătaie de joc. Eram disperată. Știau că mă voi întoarce, știau că am un copil cu gradul I de handicap și încă un copil mic. Puteau să îmi spună să nu mă întorc fiindcă doamna doctor Antoniu pleacă, nu poate să aștepte, deși era în timpul programului și ar fi trebuit să fie acolo. Asistenta m-a dat afară, m-a împins, s-a răstit la mine. I-am spus că nu e normal ce face și, bineînțeles, am cerut explicații cu privire la nerespectarea programului. Eu sunt asigurată, plătesc contribuții la sănătate și nu cer mai mult decât câte o trimitere din când în când. Și cer acest serviciu pe care îl plătesc, în timpul orelor de program al doamnei doctor, nu în timpul ei liber. Atât cer, ca și contribuabil la sistemul de sănătate. Puteau să îmi spună să vin a doua zi. Și nu mai pierdeam timp și bani”, a povestit femeia

În urma discuției aprinse cu asistenta, pacienta a fost poftită afară de aceasta.

În speranța că va obține totuși trimiterea, femeia a căutat pe internet numărul de telefon al medicului de familie. S-a gândit că medicul poate nu aflase de problema ei și că va fi mai înșelegător. Că incidentul cu asistenta nu ar trebui să stea în calea relației medic-pacient, gândea femeia:

”Mi-a răspuns, dar mi s-a părut o clipă că e vocea asistentei. Am închis imediat, pentru că nu era cazul să reiau dialogul cu aceasta. M-a sunat înapoi și m-a făcut cu ou și cu oțet. Că nu am școala dumneaei, că nu e frumos să nu mă recomand și să închid etc. I-am explicat ca am confundat-o cu asistenta și de aceea am închis, dar că eu chiar intenționam să discut cu domnia sa. Nu m-a întrebat nici ce s-a întâmplat, nici ce problemă am, nici dacă mă poate ajuta. Nimic, nimic. Doar mi-a comunicat că nu mai am ce căuta la cabinetul ei, că va discuta cu un domn pe nume Cornel de la CJAS ca să mă scoată de pe lista dumneaei de pacienți. Nu am putut spune niciun cuvânt că mi-a închis telefonul. Am rămas cu gura căscată. Nu știam ce se întâmplă”.

După câteva minute, Bianca Elena Cojocaru a fost sunată de pe numărul de telefon al medicului. Nu a apucat să spună decât ”Da”. După care doctorița, crezând că o sunase pe asistentă căreia probabil ar fi vrut să-i relateze cum a pus-o la punct pe pacientă, s-a dezlățuit într-o ploaie de înjurături la adresa acesteia.

Bianca Elena Cojocaru a primit ulterior un SMS prin care a fost anunțată că medicul de familie a eliminat-o de pe lista de pacienți.

Femeia nu știe în acest moment ce să facă. Are nevoie de serviciile unui medic de familie, dar dr. Amalia Antoniu la care este înscrisă și pentru care plătește o parte din contribuția la sănătate o anunță prin SMS că nu o mai primește.

”Am contactat un avocat. O dau și în judecată și voi face plângere și la Colegiul Medicilor. Este inadmisibil acest comportament din partea unui medic în contul căruia se varsă și o parte din banii mei”, ne-a mai declarat Bianca Elena Cojocaru.

Reporterii Ziarului Obiectiv au contactat-o pe dr. Amalia Antoniu pentru a afla versiunea sa despre acest incident. Medicul ne-a răspuns că orice punct de vedere ar avea, și-l va exprima în fața superiorilor săi. Totuși, fiindcă era în timpul consultațiilor, a acceptat să purtăm o discuție mai târziu. Ulterior, medicul nu ne-a mai răspuns la telefon.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.