Acasă Infracțional (VIDEO) Rețineri în lanț, după o bătaie cruntă între mai mulți romi...

(VIDEO) Rețineri în lanț, după o bătaie cruntă între mai mulți romi din Simila, Murgeni și Bârlad. Poliția a intervenit cu focuri de avertisment

1

Un număr de 18 bărbați din Simila, Murgeni și Bârlad au fost reținuți de polițiștii bârlădeni și de cei din cadrul Serviciului Investigații Criminale din cadrul IPJ Vaslui, în urma unui scandal violent, în care protagonișii și-au împărțit generos lovituri crunte.

Incidentul a avut loc luni, 21 august, la Simila, în urma agresiunilor doi dintre scandalagii fiind transportați la Spitalul de Urgențe ”Elena Beldiman” Bârlad. Pentru a potoli spiritele, polițiștii au fost nevoiți să intervință cu focuri de avertisment, ulterior oamenii legii instituind pe raza localităților Simila și Murgeni zone speciale de siguranță publică pentru 15 zile, timp în care ordinea și liniștea publică vor fi menținute de către polițiști și jandarmi.

Conflictul a pornit, se pare de la o bucată de teren din Simila, pe care clanurile de romi și-au disputat întâietatea.

La data de 21 august 2023, ora 15.51, Poliția Municipiului Bârlad a fost sesizată, prin S.N.U.A.U. 112, cu privire la faptul că, pe raza localității Simila, comuna Zorleni, are loc un conflict spontan în care sunt implicate mai multe persoane și în urma căruia au fost vătămate două persoane.

La fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de poliție, luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui, care au intervenit prompt pentru aplanarea conflictului iscat și restabilirea ordinii şi liniştii publice.

Pe durata intervenției polițiștilor au fost efectuate, în plan vertical, mai multe focuri de avertisment.

În urma cercetărilor efectuate și a probatoriului administrat în cauză, față de 11 bărbați din orașul Murgeni, a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore. Aceștia au vârste cuprinse între 20 și 49 de ani. Marți. 22 august, față de alți șapte bărbați, cu vârste între 18 și 39 de ani, patru domiciliați în Murgeni, doi în Simila, și unul din municipiul Bârlad, a fost dispusă măsura reținerii, pentru o perioadă de 24 de ore.

Aceștia urmează a fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, pentru dispunerea unor măsuri preventive. În cauză, sunt continuate cercetările, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tulburarea ordinii și liniştii publice, lovire sau alte violenţe și distrugere”, a transmis Bogdan Gheorghiță, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui.

1 COMENTARIU

  1. Este inspaimantator ca incidentele de acest fel vin sa tulbure linistea si ordinea publica. Se dovedeste, o data in plus, cat de important este rolul politiei de a pastra linistea, si cat de eficient ar fi ca Corpul de Control al Ministerului de Interne sa verifice mai des sistemul de impunere si respectare a ordinii publice, mai ales in zone considerate hot spoturi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.