Acasă Infracțional (VIDEO) Tânăr gol pușcă, legat cu lanțul de către propria mamă, care...

(VIDEO) Tânăr gol pușcă, legat cu lanțul de către propria mamă, care a plecat să culeagă flori. Bărbatul este cunoscut cu afecțiuni psihice

0

Scene șocante în localitatea Cozmești, acolo unde un bărbat a fost zărit gol pușcă, priponit cu lanțul de un copac, în curtea în care locuia.

Descoperirea a fost făcută marți după-amiază, de angajați ai Primăriei Cozmești care se aflau într-o verificare la domiciliile celor aflați în evidența Serviciului de asistență socială din cadrul primăriei.

Bărbatul, în vârstă de 28 de ani, suferă de afecțiuni psihice și locuiește cu mama lui, care îi este și asistent personal.

Funcționarii primăriei au avut un șoc în momentul în care au dat cu ochii de el. L-au anunțat imediat pe primarul comunei, Mihai Sima, care a sunat la 112 după ce a căutat-o, în zadar, pe mama tânărului.

În sat a ajuns, în scurt timp, un echipaj de poliție, dar și unul de la Serviciului Județean de Ambulanță Vaslui. Când s-au apropiat, oamenii legii au observat că bărbatul era legat de brâu cu lanțul, prins la rândul său cu un lacăt. După câteva zeci de minute de încercări, polițiștii au reușit să desfacă lacătul cu ajutorul unui clește.

Bărbatul a fost ajutat să se îmbrace, fiind preluat apoi de ambulanțieri care l-au dus la Secția Psihiatrie a Spitalului de Urgențe Vaslui.

E prima dată când îl pun în lanț”

Abia după plecarea ambulanței a apărut și mama bărbatului, cu un buchet de sunătoare în brațe. Fusese la o vecină să culeagă florile și habar nu avea ce s-a petrecut în bătătura ei. Când a văzut mulțimea de săteni, polițiști, ziariști, oameni de la primărie, s-a speriat.

Luată la întrebări, femeia a spus că a fost nevoită să recurgă la această soluție:

E prima dată când îl pun in lant, dar n-am avut ce face. Am avut treabă vreo ora la o vecina. Eu l-am pus așa în lanț, dar s-a dezbrăcat singur. Mereu se dezbracă. Fuge din curte, pe drum, și nu stie sa se întoarcă. Nu am ce sa ii fac. Vedeți ca am ridicat gardurile, au doi metri, ca sa nu mai sară. E copilul meu, il iubesc si nu vreau sa il dau la stat. Am eu grijă de el. Nu o sa-l mai leg de acum”.

Mihai Sima, primarul comunei Cozmești, a confirmat că fiul femeii necesită supraveghere permanentă, dar spune că, deși asistenții sociali care vin săptămânal în control nu l-au mai găsit în această postură, nu știe dacă e singura dată când a fost legat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.