Acasă Administrație publică (VIDEO) Taxa de parcare din Piața ”Sf. Ilie” Bârlad revine la 2...

(VIDEO) Taxa de parcare din Piața ”Sf. Ilie” Bârlad revine la 2 lei. Doar o parte dintre cetățeni ar putea plăti 3 lei. Iată care sunt aceștia

0

de Simona MIHĂILĂ

Modificare surpriză: controversata taxă de parcare din Piața ”Sf. Ilie” Bârlad, care a stârnit discuții virulente luna trecută, revine la 2 lei.

La Primăria Bârlad se lucrează la un nou proiect de hotărâre în acest sens, proiect ce va intra în dezbaterea Consiliului Local (CL) în ședința ordinară de la finalul lui februarie.

Propunerea este ca taxa să fie de 2 lei pentru 45 de minute. Conducătorii auto care vor depăși acest timp ar putea plăti 3 lei pe oră sau fracțiune de oră, socotit după momentul scurgerii celor 45 de minute.

În cadrul discuțiilor purtate zilele trecute pe marginea acestui subiect au fost voci din CL care au susținut ca taxa de 2 lei să fie pentru 60 de minute, nu doar pentru trei sferturi de oră.

Săptămâna aceasta urmează să aibă loc ședințele comisiilor de specialitate, unde se va decide varianta finală a proiectului ce va intra în dezbaterea CL.

Cert este că, în cele din urmă, există destulă voință în rândul autorităților locale ca taxa de 3 lei să nu mai fie plătită de niciun bârlădean care folosește în mod decent parcarea pieței. Adică atât timp cât durează o sesiune obinuită de cumpărături. Fără a transforma piața în zonă de socializare, stat la taclale printre tarabe și băut cafeaua până spre orele prânzului.

Problema este că Mircea Iosipescu, șeful Direcției de Administrare a Piețelor, Parcărilor și Cimitirelor (DAPPC) Bârlad, la insistențele căruia s-a ajuns la taxa de 3 lei pe oră, a băgat pe toată lumea în aceeași oală. Lipsit complet și de fler managerial pe lângă lipsa experienței (pe care statutul de fost milițian nu avea cum să i le asigure), pentru câțiva gură-cască ce țineau parcarea ocupată inutil, Iosipescu a vrut biruri egale pentru toți.

A constatat însă că încasările pieței au scăzut după introducerea taxei. Semn că impactul a 3 lei asupra unui venit obișnuit, nu e totuna cu impactul a 3 lei asupra unui venit format din pensie specială plus salariu baban de la stat, cum are Măria sa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.