Acasă Local (VIDEO) Un fotbalist bârlădean, preluat de echipa Steaua București. Dragoș Huiban provine...

(VIDEO) Un fotbalist bârlădean, preluat de echipa Steaua București. Dragoș Huiban provine dintr-o cunoscută familie de intelectuali din Bârlad

0

de Simona MIHĂILĂ

Ascensiune notabilă a unul bârlădean care face carieră în fotbal. Dragoș Huiban este numele lui și, sâmbătă, 23 ianuarie, a semnat contractul cu echipa de fotbal Steaua București.

Presa sportivă consemnează achiziția lui Huiban de către echipa din Ghencea drept primul eveniment de mare însemnătate din 2021 pe piața transferurilor din România.

Huiban are 31 de ani, este atacant în Liga 2, având câteva apariții și în prima ligă. Este fost internațional în echipa de juniori a României, evoluând în echipe precum Sepsi, Gloria Buzău, FC Onești, FCM Bacău, FCM Târgu Mureș, Academia Clinceni și Sportul Snagov.

”Pentru mine, acest transfer este o realizare. Indiferent de liga în care joacă acest club, sunt foarte mândru că mă aflu aici și sper, împreună cu toată familia Steaua, să ducem echipa în eșalonul doi, în primul rând, și mai departe în primul eșalon. Sper ca suporterii să ne susțină și să ne înțeleagă că noi vrem să facem tot posibilul să promovăm și cu siguranță vom reuși.

Am avut și alte oferte, însă am venit aici cu inima deschisă, datorită clubului și a proiectului care este aici, și, nu în ultimul rând, a grupului de jucători și a antrenorilor, pe care îi cunosc cu toții, știu că sunt profesioniști, știu ce valoare au și cu siguranță vrem să ne îndeplinim obiectiv.

Postul meu favorit este de al doilea vârf, însă depinde și de sistem, de dinamica din timpul jocului. Pot juca pe mai multe poziții, pe toate cele trei din atac fără probleme”, a declarat Dragoș Huiban, după semnarea contractului cu Steaua/

Fotbalistul bârlădean va purta tricoul cu numărul 11 și are și o explicație pentru această alegere: ”Aș putea spune că am o superstiție cu acest număr. Este numărul meu preferat, cu care am jucat la majoritatea echipelor, tocmai datorită lui Ryan Giggs, pentru că am crescut, cumva, cu el, între ghilimele, și soția mea are tatuat numărul 11 pe mână, pe lângă numele meu, deci înseamnă foarte mult pentru mine.”

Dragoș Huiban provine dintr-o cunoscută familie de intelectuali din Bârlad. Mama sa, Aurelia Huiban, este una dintre cele mai respectate și mai iubite învățătoare din localitate, iar tatăl său, Gheorghe Huiban, profesor de istorie și, vreme de mulți ani, directorul Grupului Școlar ”Marcel Guguianu” din Zorleni.

Dragoș este mezinul familiei, el mai având o soră și un frate (consilierul local Andrei Huiban), ambii profesori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.