Acasă Infracțional (VIDEO) Un polițist local care dirija traficul în centrul Bârladului, împins cu...

(VIDEO) Un polițist local care dirija traficul în centrul Bârladului, împins cu mașina de un șofer nervos

1

Incident scandalos în centrul Bârladului, unde un șofer recalcitrant a împins cu botul mașinii un polițist local care dirija traficul, deranjat că acesta i-a făcut semn să stea pe loc.

Incidentul s-a petrecut marți, 18 iulie, după ora prânzului, în intersecția din zona Cinema ”Victoria”. Este una dintre intersecțiile preluate spre a fi dirijate de Poliția Locală Bârlad, pe durata derulării lucrărilor de modernizare a străzilor, când traficul de mare tonaj a fost deviat pe Republicii.

”Unul dintre cei trei polițiști care dirijau circulația lua măsuri pentru ca pietonii să traverseze în siguranță strada Republicii, în timp ce ceilalți asigurau traversarea autoturismelor și autocamioanelor de tonaj greu de pe strada Marcel Guguianu către strada Constantin Hamangiu ori Republicii.

În timp ce pietonii erau angajați în traversare, soferul unei autoutilitare nu a respectat semnalul polițistului local de a opri și de a acorda prioritate de trecere acestora, i-a adresat injurii și cuvinte jignitoare și s-a deplasat către intersecție. De această dată alt polițist local i-a solicitat să oprească și să acorde prioritate autovehiculelor care se deplasau dinspre strada Marcel Guguianu. Conducătorul auto a continuat cu injuriile și amenințările și a refuzat să prezinte documentele de identitate și să elibereze intersecția. Mai mult de atât, cu partea din față a autoutilitarei l-a împins pe polițistul local aflat în timpul serviciului, afirmând că dacă nu ar fi purtat uniforma de serviciu ar fi arătat ce este capabil să facă.

Observând comportamentul conducătorului auto, au intervenit ceilalți doi polițiști locali, care și-au declinat calitatea și au cerut, la rândul lor, actele de identitate, atenționându-l că vor folosi forța pentru a lua măsurile legale. Ca urmare a agresivității verbale și fizice manifestate de conducătorul auto, polițiștii locali au procedat la imobilizarea și încătușarea agresorului”, se arată într-un comunicat al Poliției Locale.

A fost chemat în ajutor și un echipaj al Poliței municipale, care l-a condus pe șoferul recalcitrant la secție. Individul, în vârstă de 50 de ani, a fost sancționat cu amendă atât pentru refuzul de a prezenta datele de identificare la solicitarea justificată a polițiștilor locali, cât și pentru adresarea de cuvinte și expresii jignitoare. De asemenea, a primit amendă și pentru nerespectarea indicațiilor polițiștilor locali, urmând a fi sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad.

”În cele trei săptămâni, polițiștii locali au fost zilnic în stradă, confruntându-se atât cu temperaturi ridicate ori ploaie torențială, dar și cu neatenția unor pietoni angajați în traversarea străzilor fără a se asigura corespunzător, precum și cu comportamentul irascibil al unor șoferi grăbiți. Din fericire numărul acestora este mic în comparație cu numărul cetățenilor (conducători auto și pietoni) care au apreciat implicarea poliției locale pentru a nu se comite incidente rutiere și care i-au răsplătit pe agenții aflați în stradă cu apă și băuturi răcoritoare. Acestora și celor care au manifestat un comportament civilizat le adresăm sincere mulțumiri”, se mai arată în comunicatul Poliției Locale.

1 COMENTARIU

  1. Jegos de șofer ar trebui ANULAT permis pe viață…. și amendă maximă apoi la închisoare vreo 2 ani 😡😡 polițiștii ăia stau în intersecție pentru dirijarea traficului în căldura asta și el e șmecher prost😡

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.