Acasă Administrație publică ”Voi bate la ușile oricui pentru șoseaua de centură a Bârladului. Nu...

”Voi bate la ușile oricui pentru șoseaua de centură a Bârladului. Nu mă interesează din ce partid sunt cei care ne ajută. Bârlădenii vor administrație de la mine, nu politică”

3

de Simona MIHĂILĂ

Ultimele demersuri ale primarului Dumitru Boroș pentru reluarea lucrărilor la șoseaua de centură a Bârladului s-au soldat cu o nouă promisiune de la Ministerul Transporturilor, aceea că lucrările vor fi reluate în circa două săptămâni.

Pare o promisiune cu repetiție pentru că, în luna martie, după o altă serie de adrese, telefoane și vizite la București, primarului Boroș i se dăduse aceeași asigurare.

”Știu că bârlădenii sunt supărați. Că și-au pierdut încrederea și răbdarea. Și despre mine aproape că pot să spun același lucru. Din păcate, așa cum am spus întotdeauna, aceasta nu este o investiție a Primăriei Bârlad, ci a Guvernului. Îmi este la fel de greu ca fiecărui bârlădean, pentru că dincolo de funcția de primar, sunt și eu cetățean al urbei. Nu mai vreau să văd mașini de tonaj greu pe străzile orașului. Nici eu nu mai suport să văd convoaiele care ne tranzitează urbea la orice oră din zi și din noapte”, ne-a declarat primarul Boroș.

Edilul-șef spune că este cu atât mai îngrijorat cu cât, în curând, vor începe lucrările de reabilitare a străzilor, în cadrul celui mai mare proiect derulat cu fonduri europene din ultimii ani.

”Vor fi cheltuiți 10 milioane de euro pentru asfaltări, parcări, piste de biciclete. Cele mai tranzitate artere rutiere al Bârladului vor căpăta înfățișarea pe care ne-o dorim cu toții. Nici nu vreau să mă gândesc ce ar însemna ca după finalizarea lucrărilor să rămânem cu traficul greu pe cap”, a spus Boroș.

Ultimele vești optimiste despre deblocarea lucrărilor au venit după ce, recent, primarul s-a întors de la București, unde a purtat discuții chiar cu ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

”Am fost informați că s-a ales varianta subcontractării lucrărilor. Am mai aflat că, în maximum două săptămâni, utilajele vor fi din nou la lucru. Trebuie remarcate eforturile domnului ministru Grindeanu, care a promis și chiar s-a implicat energic în eliminarea blocajului”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

Primarul Bârladului a precizat că își asumă toate criticile celor care s-au grăbit să facă speculații pe seama dialogurilor pe care el nu ezită să le inițieze inclusiv cu reprezentanții partidelor de opoziție, dacă aceștia au putere de decizie în ceea ce privește proiectele Bârladului.

”Am auzit tot felul de comentarii, de aluzii. Le transmit tuturor că voi bate la ușile oricui pentru șoseaua de centură a Bârladului. Nu mă interesează din ce partid sunt cei care ne pot ajuta. Nu îmi pasă de culoarea politică a celor care pun umărul la continuarea proiectelor orașului. Ce fel de primar aș fi eu dacă aș abandona un proiect doar pentru că cel de care depinde are o culoare politică diferită de a mea? Da, domnul deputat Solomon mă putea ajuta să ajung la ministrul Grindeanu. Am apelat la el. De domnul Dumitru Buzatu depinde rezolvarea unora dintre problemele urbei. Am apelat și la el. Domnul senator Bîca mi-a facilitat nenumărate intrări la București. Niciunul nu mi-a întors spatele când am cerut. Bârlădenii vor administrație de la mine. Pentru asta m-au ales. Pe oamenii aceia care m-au votat îi interesează rezolvarea problemelor, nu preferințele mele politice”, a conchis primarul Boroș.

3 COMENTARII

  1. Tare mi.e teama ca aceasta investitie este blocata de „prietenii de moarte””ai domnului Boros..cchiar dib PNL.Din acest PNL in fruntea caruia s.a cocotat niste puslamake de.o rautatare nemaiintalnita.Rog Oviectiv sa faca o megainvestigatie in acest sens.
    Multumesx dle Boros.Stiu cate eforturi ati facut si faceti pt.ca aceasta minune pt.barladeni sa se realizeze.

  2. Da. Vei bate la poarta puscaroei, dupa ce se finalizeaza anchetele DNA Romania si Europa. Crezi ca lumea a uitat ce anchete se fac cu pamantul de umplutura si contractele?
    Um mare om, un mare carater…..

  3. Ti.a spalat rau creierasul fituica pres mizerabil al presei locale,Vremea noua,fituica care actioneaza la comanda politrucului NELU TATARU.Pacat.Du.te la un medic specialis,cat nu este prea tarziu.Hai mars !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.