Acasă Administrație publică Vreți să faceți saună? Mergeți la Cinema Victoria. Explicația zeflemitoare a managerului,...

Vreți să faceți saună? Mergeți la Cinema Victoria. Explicația zeflemitoare a managerului, la întrebarea despre defecțiunile repetate ale aparatului de aer condiționat: ”O mână criminală vrea să facă rău”

0

de Simona MIHĂILĂ

Incompetență dublată de miștocăreală. De atât au parte contribuabilii bârlădeni în schimbul salariilor și avantajelor generoase pe care le plătesc celor din conducerea Direcției de Administrare a Piețelor, Parcărilor și Cimitirelor (DAPPC) din Bârlad, structură din care face parte și Cinematograful ”Victoria”.

Cine are chef de o saună strașnică în aceste zile caniculare, găsește servicii complete la Cinema ”Victoria”, unde ședința de spa e bonus la biletul de intrare la film.

Vestea bună e că oferta este valabilă aproape toată vara! Abia odată cu venirea toamnei, responsabilii cinematografului promit aer condiționat în cele două săli ale unității.

În această perioadă, cine vrea să vadă un film fără ca apele să curgă de pe el, își poate aduce în sacoșă un ventilator pe baterie sau un evantai. Dar nu garantează nimeni că acestea vor face față serviciului de saună asigurat de DAPPC Bârlad. E mult prea profi!

Dincolo de glumă, căldura insuportabilă din sălile de cinema de la Bârlad este o realitate și tot realitate este că situația nu va fi remediată prea curând.

Instalația de aer condiționat a unității s-a stricat și nu e prima vară când se întâmplă acest lucru.

Am încercat să îl contactăm pe Mircea Iosipescu, fost polițist ieșit la pensie în floarea vârstei, care ocupă de câțiva ani tot un post la stat, în funcția de director al DAPPC Bârlad. Nu ne-a răspuns la telefon. Probabil e supărat că în niciunul dintre articolele noastre nu i-am ridicat osanale. Dar suntem convinși că nu va termina de citit bine aceste rânduri și va pune mâna pe telefon pentru a suna vreun alt ziar pentru ”dreptul la replică”. Așa cum a făcut-o de fiecare dată când i-am criticat minunatele performanțe manageriale.

Nici la numărul afișat pe site-ul cinematografului, la secțiunea Contacte, nu a răspuns nimeni. L-am găsit, în schimb, disponibil pe Andrei Cărăbăț, șeful unității. Acesta ne-a spus că sistemul de aer condiționat va fi repus în funcțiune după vreo șase săptămâni, când piesa comandată, ce o va inlocui pe cea stricată, va sosi din Italia.

Am îndrăznit să remarcăm că nu este prima dată când clienții cinematografului sunt nevoiți să suporte căldura insuportabilă și că scuza defecțiunii la instalația de răcire apare în fiecare vară.

În acest moment, Cărăbăț a terminat cu amabilitatea. Uitând că cei care îi plătesc leafa sunt clienții DAPPC Bârlad, iar misiunea ziaristului este de a-i informa pe aceștia (cu atât mai mult cu cât scuzele și explicațiile publice ale administratorilor instituției referitoare la problemele apărute, au lipsit de fiecare dată), Andrei Cărăbăț s-a lansat în miștocăreli de cartier.

”O mână criminală vrea să facă rău. De asta se strică aerul condiționat tot timpul” – a fost replica zeflemitoare a șefului Cinematografului Victoria, pentru clienții în numele cărora ziaristul a avut tupeul să ceară lămuriri.

După care Cărăbăț și-a mutat discursul într-un registru autovictimizator, cu întrebări retorice: ”Credeți că își dorește cineva ca treburile sa nu meargă bine? Credeți că noi ne dorim să se strice instalația de aer condiționat?”.

Noi nu credem decât că angajații structurilor din subordinea Consiliului Local Bârlad trebuie să găsească soluții pentru ca problemele care le produc disconfort bârlădenilor să nu se repete. În așa fel încât bârlădenii care vor să se relaxeze la un film, să nu ajungă să fiarbă în propria transpirație, pe banii lor.

În fața imaginii unui an întreg în care cinematograful nu a funcționat, iar angajații și-au ridicat leafa integral lună de lună, nu prea ne pasă ce vă doriți, domnilor șefi, ci doar cu ce v-ați ocupat în tot acest timp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.