Acasă Infracțional Zeci de inconștienți, prinși de polițiști circulând cu viteză amețitoare, în Bârlad...

Zeci de inconștienți, prinși de polițiști circulând cu viteză amețitoare, în Bârlad și în împrejurimi

0

Polițiștii rutieri vasluieni au acționat pe drumurile publice din județul Vaslui, în cadrul unei acțiuni derulate la nivel județean, în special pe acele sectoare de drum cu un risc rutier ridicat (drumul european DE 581 – sectorul de drum cuprins între municipiul Bârlad și localitatea Tutova, drumul județean DJ 243 – sectorul de drum cuprins între municipiul Bârlad și localitatea Iana și pe străzile municipiului Bârlad).

În cadrul activităților desfășurate în intervalele orare 18.00 – 21.00 și 22.00 -24.00, polițiștii participanți au verificat peste 220 de vehicule, au legitimat peste 400 de persoane și au efectuat 160 de testări alcoolscopice.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 144 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproape 50.000 lei.

Dintre acestea, 72 au fost aplicate pentru depășirea regimului legal de viteză, și 12 au fost aplicate pentru deficiențe tehnice constatate.

De asemenea, au fost reținute 19 permise de conducere: 15 pentru depășirea limitei legale de viteză cu peste 50 km/h, trei dintre acestea fiind reținute pentru depășirea limitei legale de viteză cu peste 70 km/h și unul pentru conducere sub influența alcoolului. Totodată, au fost reținute și 7 certificate de înmatriculare.

”Reamintim că, în România, viteza maximă admisă în localități este de 50 sau 70 km/h, cu acordul administratorului drumului public, respectiv 90/100 km/h în afara localităților, 120 km/h pe drumurile expres și 130 km/h pe autostrăzi.Consumul de alcool la volan se pedepsește indiferent de valoarea indicată de aparatul etilotest dacă aceasta nu este negativă. Valorile între 0,01 mg/l și 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat reprezintă contravenție și se sancționează cu amendă și suspendarea exercitării dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile, în cazul unui accident rutier, suspendarea fiind aplicată pentru 120 de zile. În cazul în care valoarea indicată de aparatul etilotest depășeste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, se vor recolta probe de sânge în vederea determinării alcoolemiei. Este infracțiune și se pedepsește cu închisoare sau cu amendă conducerea unui vehicul sub influența alcoolului a cărei valoare depășeste 0,80 mg/l alcool pur în sânge. Refuzul șoferului de a se supune la prelevarea de mostre biologice este infracțiune și se pedepsește cu închisoare”, a declarat Bogdan Gheorghiță, purtător de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Vaslui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.