Acasă Local Zeci de porci dintr-o gospodărie din Coroiești, uciși de veterinari, ca urmare...

Zeci de porci dintr-o gospodărie din Coroiești, uciși de veterinari, ca urmare a infectării cu virusul pestei porcine africane

0
two young piglet on hay and straw at pig breeding farm

Laboratorul Sanitar Veterinar și pentru Siguranța Alimentelor Iași a confirmat un focar de pestă porcină africană ( PPA ) la porcii domestici dintr-o gospodărie din localitatea Mireni, comuna Coroiești.

Toate cele 22 de capete de porcine prezente în exploatație au fost ucise și neutralizate, proprietarul animalelor urmând a fi despăgubit, conform legislației în vigoare.

Au fost efectuate dezinfecții la nivelul exploatației infectate, a mijlocului de transport al cadavrelor și a locului unde cadavrele au fost neutralizate.

În cursul zilei de miercuri, 3 februarie, a fost convocat Centrul Local de Combatere al Bolilor (CLCB) la nivelul județului Vaslui, care a aprobat Planul de măsuri în cazul focarului de pestă porcină africană, declarat la porcii domestici din gospodăria populației.

În ultima perioadă, virusul pestei porcine africane pe teritoriul judeţului Vaslui a evoluat alarmant. Autoritățile transmit că orice suspiciune de boală trebuie comunicată de urgenţă medicului veterinar sau autorităţilor publice locale.

Numărul de telefon al „Call Center”-ului ANSVSA este: 0800.826.787

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.