Acasă Local Zeci de producători agricoli, sărbătoriți la ”Ziua fermierului” organizată în comuna Șuletea

Zeci de producători agricoli, sărbătoriți la ”Ziua fermierului” organizată în comuna Șuletea

0

de Simona MIHĂILĂ

A fost sărbătoare mare la Șuletea, acolo unde joi, 11 noiembrie, zeci de truditori ai pământului – producători agricoli și crescători de animale – au cules roadele simbolice ale muncii lor, într-o ambianță pregătită special pentru ei, de conducerea primăriei.

Desfășurată sub genericul ”Ziua fermierului”, sărbătoarea a fost gândită ca un substitut al tradiționalei ”Ziua recoltei”, pe care autoritățile comunei nu au mai organizat-o în ultimii doi ani, din cauza contextului pandemic nefavorabil.

Un număr de 40 de fermieri au primit diplome, brelocuri, pixuri, plachete, dar în spatele tuturor acestor obiecte simbolice a stat sentimentul de recunoaștere a meritelor și a importanței lor în comunitate.

Cadrul oficial a fost întărit de prezența autorităților județene: Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean (CJ), Ciprian Trifan și Dan Marian, vicepreședinți ai CJ, Alin Trifu, directorul Oficiului Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale Vaslui, Gigel Crudu, șeful Direcției Agricole Vaslui, Răzvan Arteni, directorul APIA, precum și Tatiana Ciubotaru, directorul Centrului Murgeni al APIA Vaslui, și consilierul județean Bogdan Popa.

”Nu puteam lăsa să treacă și anul acesta fără să-i felicităm în cadru oficial pe cei care ne asigură, prin munca lor, hrana zilnică. Pe cei fără de care nu am avea ce pune pe masă, indiferent dacă alegem să ne cumpărăm hrana din piață, din magazine sau din propria lor bătătură. Se fac tot felul de sărbători, de manifestări, de festivități de premiere pentru orice și oricine, dar de oamenii aceștia arși de soare și bătuți de vânt uităm întotdeauna. Și mă refer cu predilecție la decidenții de la nivel înalt care nu sunt în stare să instituie o zi națională a fermierului român. Nici măcar atât! Ce să mai vorbim de lucrurile esențiale de care sunt privați în munca lor, cum ar fi un cadru legal care să-i sprijine cu adevărat, acces facil la fonduri de finanțare și eliminarea totală a tuturor barierelor care le blochează activitatea și îi lasă la mila lui Dumnezeu. Ca om al satului, care cunoaște cu câtă trudă și sacrificiu se macină fiecare bob de grâu, eu știu că existența fiecărui fermier înseamnă șansa de a avea mâine pâine pe masă. Acesta este motivul pentru care, atât cât voi fi primar, nu voi înceta să le onorez activitatea și să le mulțumesc pentru efortul lor”, a declarat, pentru Ziarul Obiectiv, primarul Ciprian Robert Tamaș.

Edilul-șef al comunei ne-a mai spus că demersul său pentru onorarea fermierilor nu se va opri aici, ci le va trimite o scrisoare parlamentarilor PSD Vaslui, prin care le va solicitat inițierea unui proiect de lege prin care a doua duminică din octombrie să fie dedicată fermierilor români.

Lista fermierilor care lucrează terenuri agricole, premiați de Primăria Șuletea:

1. Ștefan Ivan

2. Gheorghiță Dragnea

3. Gigi Tremurici

4. Alin – Vasile Druțu

5. Adrian Dumbravă

6. Dan Liviu Cain

7. Adrian Tremurici

8. Mihai Manea

9. Alexandru Ilaș

10. Vlad  Buta

11. Iulian Andone

12. Sorin Necula

13. Titi Toma

14. Vivi Viorel Focșa

15. Ionel Ivan

16. Eugen Ghenghea

17. Vasile Catană

18. Valeriu  Goraș

19. Titi Petrea

20. Dan Toderiță

22. SC Moldagri SRL

23. Florin Pârgaru

24. Dănuț Dumbravă

Lista crescătorilor de animale premiați de Primăria Șuletea:

1. Vlad Pletea

2. Constantin Pletea

3. Ștefan Pletea

4.  Laurențiu – Valentin Enache

5. Cătălin Croitoru

6. Vasile Ionuț Croitoru

7. Florentin  Croitoru

8. Virgil Dranga

9. Valerică Manoliu

10. Titi Nasui

11. Victor Raianu

12. Eugen Coman

13. Paul Stoica

14. Nelu  Andone

15. Bogdan Alin Croitoru

16. Vlad Tacencu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.