Acasă Administrație publică Zilele Culturale ale Bârladului, fără tradiționalele concerte, dar cu un eveniment în...

Zilele Culturale ale Bârladului, fără tradiționalele concerte, dar cu un eveniment în premieră

0

de Simona MIHĂILĂ

Pregătite ezitant, sub imperiul incertitudinii dată de pandemie, Zilele Culturale ale Bârladului vor avea loc, totuși, anul acesta, după ce în 2020 coronavirusul le-a anulat.

Mai sărac în manifestări, fără tradiționalele concerte în aer liber susținute de artiști consacrați din țară, fără o premieră teatrală, se poate vorbi însă de câteva puncte forte în cadrul programului celei de a XXXV-a ediții a Zilelor Culturale: lansarea celei de a IV-a ediții a volumului ”Istoria Bârladului” (lucrarea de suflet a prof. Oltea Rășcanu Gramaticu), lansarea a două cărți semnate de poetul Simion Bogdănescu, Cupa ”Titi Aur” – etapele Off-Road și Motocross, concertul aniversar al Fanfarei ”Bârlădeanca”, o expoziție de documente/fotografii aparținând colecționarilor locali.

Zilele Culturale al Bârladului vin în acest an și cu o binevenită premieră: ”Festivalul meșteșugurilor românești”, eveniment pentru care și-au confirmat participarea meșteri populari din toate zonele țării.

Din cauza evoluției imprevizibile a crizei sanitare, ediția din acest an a Zilelor Culturale se va desfășura în luna iunie (5 – 13 iunie), și nu în mai, ca în anii trecuți.

Programul ediției va fi supus dezbaterii Consiliului Local Bârlad, care se va întruni în ședință ordinară joi, 27 mai.

Prezentăm mai jos varianta propusă:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.