Acasă Local Ziua Veteranilor din Teatrele de Operații onorată de Asociația Militarilor Veterani și...

Ziua Veteranilor din Teatrele de Operații onorată de Asociația Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități Vaslui

0

În data de 11 noiembrie, de Ziua Veteranilor din Teatrele de Operații, președintele Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități – Sucursala Vaslui, maior Rusu Daniel a conferit, diplome de mulțumire pentru eforturile depuse în misiunile executate și pentru sprijinul acordat în îndeplinirea scopului asociației.

Evenimentul a avut loc pe platoul Regimentului 52 Artilerie Mixtă „General Alexandru TELL”.

Pe 11 noiembrie 2003, Armata României a pierdut primul militar în teatrul de operaţii din Afganistan. Denumită inițial „Ziua Armistițiului”, data de 11 noiembrie marchează încheierea oficială a Primului Război Mondial. La ora 11, în cea de-a 11-a zi a celei de-a 11-a luni a anului 1918, forțele aliate au semnat armistițiul cu Germania, în urma căruia se punea capăt războiului.

„Ziua Armistițiului” este celebrată prin manifestări de cinstire a victimelor Primului Război Mondial în mai multe țări ale lumi, precum Australia, Canada, Statele Unite ale Americii, dar și în state europene. România s-a alăturat acestor state în anul 2014, prin adoptarea Legii 150/2014, privind modificarea și completarea OUG nr. 82/2006 și ulterior prin Legea 168/2020 pentru recunoașterea meritelor personalului armatei participant la acțiuni militare și acordarea unor drepturi acestuia și urmașilor celui decedat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.