Acasă Local 10 greșeli de evitat în colectarea selectivă a deșeurilor!

10 greșeli de evitat în colectarea selectivă a deșeurilor!

0

Reciclarea nu este o sarcină foarte complicată, dar încă se produc greșeli în sortarea corectă a deșeurilor.

Urbana SA dorește să vă informeze cu privire la cele mai comune greșeli întâlnite în procesul colectării selective a deșeurilor.

Cutiile de pizza / Cutiile de lapte / Ambalajele de hârtie pătate cu mâncare sau grăsime / Paharele de carton pentru cafea – NU se pot recicla!

Cutiile de livrare a alimentelor, sau paharele care au interiorul lucios sunt de obicei protejate de o peliculă de plastic și nu pot fi reciclate sau compostate. De asemenea, hârtia pătată cu grăsime, sau hârtia murdară nu se colectează în recipientele special destinate reciclării hârtiei și cartonului.

Hârtia foarte mică sau mărunțită (confetti sau hârtia distrusă la birou) NU poate fi reciclată!

Această hârtie poate bloca echipamentul de reciclare, fiind de dimensiuni foarte mici.

Materialele plastice sunt diferite, NU toate sunt reciclabile!

Recipientele din plastic sunt confecționate din diferite tipuri de materiale și nu toate sunt reciclabile, de aceea trebuie verificate întotdeauna inscripțiile de pe ambalaje.

Recipientele de plastic, din metal și sticlă TREBUIE CURĂȚATE înainte de a fi reciclate!

Este bine știut faptul că orice recipient cu resturi alimentare, sau pătat cu diferite reziduuri nu poate fi reciclat, de aceea este important să CURĂȚAȚI întotdeauna sticlele și recipientele de plastic /metal înainte de a le colecta în coșul potrivit.

Capacul / dopul sticlelor de plastic TREBUIE ÎNDEPĂRTAT înainte de a recicla sticlele.

Capacele sau dopurile sticlelor de plastic sunt de obicei realizate din diferite tipuri de materiale plastice. Este indicat ca acestea să nu fie amestecate, deoarece pot crea probleme în timpul reciclării, crescând costurile de producție, sau afectând calitatea materialului reutilizat.

Vesela spartă NU se poate recicla!

Farfuriile sparte, porțelanul, ceramica sau oglinzile sparte, din păcate își au locul în gunoiul menajer. Acestea nu se pot recicla deoarece au compoziția chimică diferită și gradele de topire în puncte diferite.

Bateriile uzate NU se colectează împreună cu alte deșeuri reciclabile!

În general există puncte speciale de colectare pentru bateriile uzate, în marile lanțuri de magazine, sau în magazinele cu specific hardware. Bateriile sunt extrem de dăunătoare pentru mediu deoarece conțin metale grele foarte periculoase, de aceea nu trebuie aruncate nici ca deșeuri solide, nici ca plastic sau metal.

Produsele de igienă corporală – scutecele sau absorbantele NU se reciclează niciodată!

Aceste produse contaminează deșeurile reciclabile, așadar locul lor este în gunoiul menajer.

Dopurile de plută se aruncă în recipientele destinate deșeurilor menajere!

Deși unele provin din materie vegetală (hârtie sau carton) sau sunt din plastic, dopurile de plută nu se pot arunca în recipientele destinate acestora, ci în recipientul negru destinat deșeurilor reziduale.

NU toate materialele sunt reciclabile!

Citiți întotdeauna eticheta produselor pe care le folosiți, nu toate materialele se pot recicla. De exemplu folia de celofan, sau pungile care nu sunt biodegradabile NU mai pot fi reciclate.

Fiți întotdeauna atenți la produsele pe care doriți să le reciclați! Reciclarea este ușoară și începe de acasă, așa că ÎMPREUNĂ ne putem crește calitatea vieții și vom avea un un oraș mai curat!

Pentru orice informații, sau nelămuriri, puteți contactata reprezentanții firmei S.C. Urbana S.A. la tel. 0235-709392 Bârlad sau 0235-708185 Huși!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.