Acasă Administrație publică 3.000 de lei pentru bârlădenii care vor să scape de mașinile vechi,...

3.000 de lei pentru bârlădenii care vor să scape de mașinile vechi, fără obligația de a-și cumpăra o altă mașină! Ce condiții trebuie să îndeplinească pentru a primi banii

2

de Simona MIHĂILĂ

Bârlădenii care vor să scape de autovehiculele vechi au șansa de a primi un stimulent financiar în cuantum de 3.000 de lei, fără a fi obligați să investească acești bani în achiziționarea unei alte mașini.

Decizia a fost luată de Consiliul Local Bârlad, în cadrul ședinței de îndată, miercuri, 19 aprilie, în baza unui proiect de hotărâre inițiat la propunerea viceprimarului Ana-Maria Vintilă.

”Am propus participarea municipiului Bârlad la programul «Rabla Local» și mă bucur că toți consilierii locali prezenți la ședință au votat proiectul. Prin această acțiune vom îmbunătăți nu doar calitatea mediului, ci și imaginea orașului. Avem ocazia de a scăpa de mașinile vechi de pe străzi, iar bârlădenii vor primi 3.000 de lei pentru fiecare autovehicul uzat. Beneficiarii nu sunt obligați să folosească suma pentru a achiziționa o altă maşină”, a transmis viceprimărița Bârladului.

Bârlădenii care primesc stimulentul de casare și care se hotărăsc totuși să-și cumpere un nou autovehicul nu au voie ca în următorii 3 ani să achiziționeze unul încadrat în norma de poluare Euro 4 sau inferioară acesteia.

Citeste si: Primăria Bârlad aduce clarificări referitoare la Programul Rabla Local

Ana-Maria Vintilă a mai precizat că banii vor fi acordați pe principiul ”primul venit, primul servit”, suma totală alocată de la bugetul local asigurând stimulentele pentru 100 de autovehicule.

”Voi comunica informații detaliate după deschiderea apelului, a mai spus Ana-Maria Vintilă.

Iată ce criterii trebuie să îndeplinească o persoană pentru a obține stimulentul financiar în cadrul Programului ”Rabla local”:

– să aibă domiciliul în Bârlad;

– să dețină un autovehicul uzat înmatriculat pe numele său de cel puțin 5 ani, timp în care a plătit la Bârlad impozitele și taxele aferente mașinii;

– nu are datorii la bugetul local și de stat;

– nu a obținut și nu este pe cale să obțină finanțare prin proiecte finanțate din alte fonduri publice pentru același autovehicul uzat;

– nu este condamnat pentru infracțiuni împotriva mediului

Criterii pentru autovehiculul uzat:

– are o vechime egală sau mai mare de 15 ani, calculată de la anul fabricației

– are norma de poluare Euro 3 sau inferioară acesteia

– conține componentele esențiale prevăzute din fabricație (motor, transmisie, tren de rulare, caroserie, șasiu, echipamente electronice de gestionare a funcțiilor autovehiculului și dispozitive catalizator).

Din stimulentul de casare de 3.000 de lei, suma de 2.400 de lei este suportată de ministerul Mediului, iar 600 de lei de bugetul local.

Citeste si: Primăria Bârlad aduce clarificări referitoare la Programul Rabla Local

2 COMENTARII

  1. PROGRAMUL RABLA LOCAL. Am depus vineri 21.04.2023 cerere pentru certificat fiscal,luni pe 24.04.2023 am vrut sa depun cererea pentru programul rabla 2023 și mi-a fost respinsă cererea.Care sunt pașii de urmat pentru a ma inscrie in acest program?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.