Acasă Local Primăria Bârlad aduce clarificări referitoare la pașii pe care cetățenii trebuie să-i...

Primăria Bârlad aduce clarificări referitoare la pașii pe care cetățenii trebuie să-i urmeze în cadrul Programului Rabla Local

0

Vestea că municipiul Bârlad va participa la Programul privind casarea autovehiculelor uzate, prin alocarea banilor necesari acordării de stimulente financiare pentru 100 de autovehicule a fost primită cu interes de localnici.

Unii dintre aceștia s-au grăbit să vină la primărie pentru a depune cerere, cu atât mai mult cu cât dosarele eligibile (care întrunesc condițiile) vor fi acceptate în ordinea primirii acestora, chiar dacă deocamdată, sesiunea de înscriere nu a fost deschisă.

Citește si: 3.000 de lei pentru cei care vor să scape de mașinile vechi, fără obligația de a cumpăra o altă mașină. Intră ăn vigoare Programul Rabla Local

În acest context, Primăria Bârlad a făcut o serie de clarificări referitoare la pașii pe care bârlădenii trebuie să îi urmeze pentru a beneficia de bani prin Rabla Local.

”Astazi, 21.04.2023 Municipiul Barlad a depus cererea de înscriere la Programul Rabla Local initiat de Administratia Fondului de Mediu (AFM), în vederea obtinerii finantarii pentru 100 de masini uzate.

Pasii care trebuie urmati de bârladenii interesati sunt:

1. După publicarea de către AFM a listei cu unitatile administrativ-teritoriale care au incheiat contracte de delegare, cetatenii se pot înscrie în aplicația informatică de pe site-ul AFM

2. Dupa ce AFM inchide lista cu persoanele înscrise din municipiul Barlad, o transmite catre Primaria Barlad care va solicita cetatenilor eligibili intocmirea dosarelor cu actele necesare obtinerii finantarii.

3. In termen de 30 de zile de la depunerea dosarului, autovehiculul trebuie scos din evidentele fiscale, iar adeverința de dezmembrare și certificatul de radiere vor fi depuse la Primăria Bârlad.

Rugăm persoanele interesate de participarea la acest program să urmareasca informatiile publicate pe site-ul AFM si sa parcurga pasii necesari conform prevederilor legale”, se arată într-o informare publică transmisă de Primăria Bârlad.

Citește si: 3.000 de lei pentru cei care vor să scape de mașinile vechi, fără obligația de a cumpăra o altă mașină. Intră ăn vigoare Programul Rabla Local

Reamintim că bârlădenii care vor să scape de autovehiculele vechi au șansa de a primi un stimulent financiar în cuantum de 3.000 de lei, fără a fi obligați să investească acești bani în achiziționarea unei alte mașini.

Iată ce criterii trebuie să îndeplinească o persoană pentru a obține stimulentul financiar în cadrul Programului ”Rabla local”: citiți continuarea…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.