Acasă Local A căzut cortina peste încă o ediție fascinantă a Festivalului Internațional de...

A căzut cortina peste încă o ediție fascinantă a Festivalului Internațional de Folclor ”Hora din străbuni”

0

A căzut cortina peste cel mai fascinant eveniment organizat în județul Vaslui: ”Hora din străbuni”, festival internațional de folclor, ce are loc odată la doi ani și care a ajuns acum la cea de a VIII-a ediție.

Mii de oameni, din toate colțurile județului, dar și o sumedenie de spectatori din alte județe, au cumpărat bilete și abonamente pentru a nu rata niciunul dintre spectacolele susținute la Teatrul de Vară, Copou sau Centrul Civic, de pe 2 și până pe 6 august, când muzica tradițională, dansul și portul popular au electrizat publicul.

Dincolo de ce pot spune cuvintele despre ”Hora din străbuni”, au spus-o impecabilul prestației celor care au făcut spectacol, emoția de pe fețele lor, comunicarea uluitoare cu spectatorii, bucuria cu care și-au pus talentul și sutele de ore de repetiții în slujba unui moment.

În oglindă s-a văzut un public demn la rândul său de aplauze, care a savurat de la un capăt la altul fiecare dans și fiecare cântec de pe scenă. Nu au lipsit galeriile de susținători ai formațiilor din comunele vasluiene prezente în spectacole.

Succesul tot mai mare de la o ediție la alta a acestui eveniment, pe care cunoscutul om de foclor Marin Barbu (cunoscut drept ”nea Mărin”) l-a apreciat ca fiind cel mai amplu festival de gen din țară, este dictat, fără îndoială, și de standardele de calitate stabilite și respectate de organizatori: Centrul Județean de Cultură Vaslui, Consiliul Județean și Primăria Vaslui.

Ultima seară a festivalului a înregistrat o prezență de aproximativ 10.000 de spectatori, potrivit datelor organizatorilor.

„Suntem mai mulți ca niciodată, iar această piață ne oferă un cadru superb. Deși suntem încadrați de reprezentanții formațiilor care au participat la festival, nu suntem nici din Columbia, nici din Turcia, suntem de aici dintre voi, de la Vaslui. Suntem organizatorii administrativi ai acestei manifestări culturale, care seamănă cu un drum lung pe care l-am început undeva în Columbia și trecând prin foarte multe țări am ajuns în Coreea de Sud, luând de acolo, în mod simbolic, și pe reprezentanții acestor țări, pentru a aduce în fața dumneavoastră o varietate de obiceiuri și pentru a ne da posibilitatea nouă să le comparăm cu ale noastre. Vreau să mulțumesc tuturor celor care au fost angrenați în această organizare, aceia mulți pe care nu-i vedem, dar care s-au străduit să facă acest eveniment foarte frumos, plăcut și de înaltă ținută. Munca lor se vede prin prezența dumneavoastră în număr așa de mare în această piață”, a spus Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui.

Ediția din acest an a Festivalului „Hora din Străbuni” s-a bucurat de prezența unor ansambluri de dansuri din 11 țări de pe patru continente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.