Acasă Politic A devenit lege: mii de angajați din Învățământ vor primi un stimulent...

A devenit lege: mii de angajați din Învățământ vor primi un stimulent de risc de până la 2.000 de lei pe lună

0

Este oficial! Toți angajații din sistemul de învățământ, fie că este vorba de dascăli, de cadre nedidactice sau de personal auxiliar în grădinițe, școli, licee sau universități, vor primi un stimulent de risc în cuantum de până la 2.000 de lei pe lună în perioada stării de alertă (sau de urgență, dacă va fi cazul).

Camera Deputaților, care este for decizional, a aprobat acest proiect de lege, așa încât acesta va putea intra în vigoare imediat, în cazul în care nu va fi atacat la Curtea Constituțională a României.

Stimulentul de risc va fi atribuit doar în situația în care unitatea de învățământ desfășoară cursuri față în față, și nu online.

”Stimulentul de risc este o formă de protecție pentru personalul din Învățământ, pe care inițiatorii social-democrați, în frunte cu domnul Marcel Ciolacu, au gândit-o în contextul pandemiei Sars-Cov2. Această categorie profesională este, din punctul nostru de vedere, extrem de expusă riscului de îmbolnăvire, întrucât este obligată să intre zilnic în contact cu un număr mare de persoane”, a declarat, pentru Ziarul Obiectiv, deputatul Adrian Solomon, autorul unor amendamente la această lege.

Așadar, cadrele didactice vor primi lunar suma de 2.000 de lei în plus față de salariu, în timp ce personalul nedidactic precum și cel auxiliar vor fi beneficiari ai unui stimulent de risc în valoare de 1.500 de lei.

Pontajul va fi realizat de directorul fiecărei unități de învățământ, care va trimite situația la inspectorat. (Simona MIHĂILĂ)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.