Acasă Local A fost inaugurat punctul de recoltare sanguină din Vaslui. ”Este proiectul meu...

A fost inaugurat punctul de recoltare sanguină din Vaslui. ”Este proiectul meu de suflet și mă bucur enorm că vasluienii pot dona fără a mai pleca din oraș”

0

O zi importantă în peisajul medical din județul Vaslui: după ani de zile de încercări de tot felul, în cursul zilei de miercuri, 9 martie, a fost deschis mult așteptatul punct de recoltare a sângelui din municipiul Vaslui.

Până acum, singurul loc unde locuitorii județului Vaslui puteau dona sânge era la Bârlad, acolo unde se află sediul Centrului Județean de Transfuzii Sanguine (CJTS).

Demersurile pentru deschiderea unui punct în municipiul reședință de județ au fost inițiate de deputatul Eduard Popica, în perioada mandatului său de prefect al județului. Popica a probat atunci felurite soluții pentru concretizarea acestui proiect, inclusiv depunerea unui memoriu la Guvern.

”Implicarea mea a continuat și din poziția de deputat și, iată, cu spijinul domnului Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui, cu care am colaborat în acest sens chiar de la început, reușim astăzi îndeplinirea unui obiectiv la care am ținut foarte mult. Este un proiect de suflet pentru mine și e o ușurare că acest centru mobil și-a început activitatea într-o perioadă în care există atâta nevoie de sânge, nu numai pentru spitalele din județ, ci pentru întreaga țară”, a declarat deputatul Eduard Popica, la inaugurarea punctului de recoltare de la Vaslui.

Centrul este situat într-un spațiu pe strada Ștefan cel Mare, blocul 413, scara B, la parter (în apropierea Spitalului Județean de Urgență, la strada principală).

Punctul de donare va functiona în cadrul unui parteneriat dintre Spitalul Județean Vaslui și CJTS, procedurile de recoltare fiind asigurate, momentan, de personalul acestuia din urmă.

”Ne dorim să găsim cadrul legislativ, astfel încât la acest centru să se poată face angajări. Un personal mai numeros înseamnă și o creștere a numărului de donatori din municipiul Vaslui și comunele limitrofe. Deocamdată, cu sprijinul Consiliul Județean Vaslui, Primăria municipiului Vaslui și Spitalul Județean de Urgență Vaslui am reușit să amenajam și să dotam spațiul, astfel încât vasluienii să nu mai meargă până la Bârlad pentru a dona sânge”, a mai declarat deputatul Eduard Popica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.