Acasă Administrație publică A fost semnat contractul pentru modernizarea și extinderea Grădiniței cu program prelungit...

A fost semnat contractul pentru modernizarea și extinderea Grădiniței cu program prelungit nr. 2 Bârlad

0

Marți, 10 ianuarie, la Primăria Bârlad a fost semnat contractul de execuție pentru modernizarea și extinderea Grădiniței cu program prelungit nr 2.

Valoarea lucrărilor de reabilitare și extindere a Grădiniței nr. 2 este de aproape 7,1 milioane lei (fără TVA).
Termenul de execuție este de 12 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.
Clădirea, care are acum o suprafață construită de 693 mp, va fi extinsă cu un nou corp, de 143 mp.
Va fi termoizolată la interior cu vată minerală de 25 cm și la exterior cu vată bazaltică de 12,5 cm; vor fi montate panouri solare și fotovoltaice, așa încât comunitatea locală nu va mai plăti niciun leu pentru curentul electric; va fi construită o nouă șarpantă, un nou acoperiș, fundația va fi hidroizolată, vor fi înlocuite ferestrele și ușile cu unele din termopan pe cadre din aluminiu. De asemenea, vechile corpuri vor fi recompartimentate, vor fi refăcute căile de acces și aleile exterioare, parcul de joacă etc.

”Iată că mai facem un pas considerabil în procesul de îmbunătățire și adaptare la standarde civilizate a condițiilor din învățământul bârlădean, pe care l-am început încă din 2016. Copiii care merg acum la Grădinița nr. 2, precum și generațiile viitoare care vor frecventa această unitate, se vor putea bucura de o clădire și mai mare decât cea existentă, cu funcțiuni moderne, bine utilată cu echipamente și materiale care asigură confort maxim și reducerea cheltuielilor. Clădirea grădiniței este construită în anii ‘70 și, la fel ca cele mai multe unități de învățământ din Bârlad nu a beneficiat niciodată de reabilitare”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

Grădinița are 7 grupe, găzduiește 140 de copii și are un personal format din 21 de persoane.

Investiția este parte componentă din Proiectul ”Îmbunătățirea serviciilor sociale, educaționale și recreative” și va fi realizată de Asocierea SC Urban Proiect – SC KTZ Edil Internațional SRL – SC Electricopet SRL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.