Acasă Administrație publică A început modernizarea rețelei de iluminat public a Bârladului. Vor fi montate...

A început modernizarea rețelei de iluminat public a Bârladului. Vor fi montate peste 2.500 de corpuri de iluminat tip LED, investiție care va duce la scăderea semnificativă a cheltuielilor cu electricitatea

0
  • A început modernizarea rețelei de iluminat public a Bârladului. Vor fi montate peste 2.500 de corpuri de iluminat tip LED, investiție care va duce la scăderea semnificativă a cheltuielilor cu electricitatea

Bârladul mai face un pas către eficiență și economie. Ieri au început lucrările de modernizare a rețelei publice de electricitate, în cadrul unuia dintre cele mai importante proiecte derulate în acest moment: ”Creșterea eficienței energetice a sistemului de iluminat public din municipiul Bârlad”.

În următoarele patru luni, 2.590 de corpuri de iluminat vor fi înlocuite cu becuri tip LED, investiție care va reduce drastic cheltuielile pentru plata iluminatului public.

”Ne aliniem la tendințele europene în privința reducerii substanțiale a costurilor cu iluminatul public. Lucrările vor duce, evident, la economii mari la bugetul local și în același timp la reducerea emisiilor de carbon”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

Proiectul mai prevede implementarea unor sisteme de telemanagement și montajul a 13 module de tip Gateway.

Proiectul este finanțat de către Innovation Norway și are o valoare de peste 5.5 milioane lei (fără TVA). Lucrările sunt efectuate de SC GLOBALSERV ELIN SRL. Termenul de execuție este de 4 luni de la data predării amplasamentului.

În paralel cu proiectul finanțat de statul norvegian, la Bârlad se derulează, pe același segment, un alt obiectiv investițional, respectiv „Modernizarea sistemului de iluminat public din Municipiul Bârlad”. Valoarea acestuia este de peste 8,1 milioane lei, fără TVA, finanțarea fiind asigurată din fonduri europene și prevede modernizarea sistemului de iluminat public de pe 20 de străzi, respectiv B-dul Republicii, Șoseaua Tecuciului, Str. General Vasile Milea, B-dul Epureanu, Str. Mihai Eminescu, Str. Colonel Simonescu Sava, Str. Constantin Hamangiu, Str. Vasile Pârvan, Str. Paloda, Str. Nicolae Bălcescu, Str. Dragoș Vodă, Str. Mihai Viteazul, Str. Căpitan Grigore Ignat, Str. Ioan Popescu, Str. Marcel Guguianu, Str. Primăverii, Str. Ștefan cel Mare, Str. 1 Decembrie, Str. Popa Șapcă și Str. Fagului.

În total, alți aproape 25 de km din sistemul de iluminat public vor fi modernizați, la care se adaugă și o extindere de 3,7 km.

În prezent, la nivelul municipiului Bârlad, pe lângă aceste obiective investiționale, mai sunt în derulare proiectele:

1. Construire creșă Mircea cel Bătrân (realizat 99%);

2. Construire corp nou Grădinița nr. 5 (realizat 35%);

3. Consolidare, modernizare și dotare a Școlii Profesionale (debut proiect);

4. Extinderea rețelei de gaze naturale (realizat 80%);

5. Pachet asfaltare 9 străzi (realizat 90%);

6. Modernizare iluminat Grădina Publică (realizat 40%);

7. Investiție privată Dedeman și Kaufland (debut proiecte);

8. Varianta de ocolire a Municipiului Bârlad (realizat 35%).

9. Reabilitare și extindere rețele apă și canal (realizat 25%).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.