Acasă Local A încetat din viață doctorul bârlădean Cristian Dragomir, prof. univ. dr. specialist...

A încetat din viață doctorul bârlădean Cristian Dragomir, prof. univ. dr. specialist în chirurgia oncologică, esofagiană, hepatică, pancreatică, senologică, precum și în cea plastică și reconstructivă

0

A încetat din viață o somitate a lumii medicale românești, profesorul universitar doctor Cristian Dragomir, născut la Bârlad, rector al Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași între 2006 și 2008.

Era specialist în chirurgia oncologică, esofagiană, hepatică, pancreatică, senologică, precum și în cea plastică și reconstructivă, cu un palmares de peste 25.000 de intervenții chirurgicale și este autorul unor lucrări care fructifică această experiență, precum „Chirurgie plastică și reparatorie”, vol. I (1980), „Tratamentul ulcerului gastroduodenal perforat” (1981), „Actualități în chirurgia cancerului gastric” (1999).

Între anii 2006 și 2008 a fost rectorul UMF Iași. În 2020, a fost inaugurat Centrul de Simulare al Universității, care îi poartă numele. Era membru al Academiei de Științe Medicale din România, membru de onoare al Academiei Republicii Moldova, membru al Academiei de Științe din Ucraina, al Societății Internaționale de Chirurgie și al Colegiului Regal al Chirurgilor din Anglia.

S-a născut la 28 aprilie 1940 la Bârlad, a absolvit în anul 1962 Facultatea de Medicină a Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași și a devenit doctor în medicină în anul 1974, cu teza intitulată „Osteosinteza extraarticulară de col femoral”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.