Acasă Local Alertă la Murgeni! Trei pacienți ai Spitalului de Psihiatrie Murgeni au murit...

Alertă la Murgeni! Trei pacienți ai Spitalului de Psihiatrie Murgeni au murit în decurs de câteva ore, iar alte 20 prezintă simptome digestive îngrijorătoare după ce ar fi mâncat pește pangasius

0

de Simona MIHĂILĂ

Caz șocant la Murgeni: în cursul zilei de astăzi, trei pacienți internați la Spitalul de Psihiatrie Murgeni au murit și alte 20 prezintă probleme digestive îngrijorătoare, după ce ar fi consumat pește pangasius dat de pomană de fețele bisericești de la Mănăstirea Florești.

”Nu există o confirmare oficială, însă conducerea spitalului le-a relatat reprezentanților Direcției de Sănătate Publică faptul că pacienții au mâncat preparate din pește aduse de la Mănăstirea Florești. În acest moment, în afară de cele trei decese, numărul cazurilor cu probleme digestive s-a ridicat la 20, dar ne așteptăm la și mai multe, în cazul în care simptomele sunt provocate de mâncarea de la mănăstire. Conducerea spitalului ne-a informat că au consumat pește 142 de persoane”, a declarat pentru Ziarul Obiectiv prefectul județului Vaslui, Daniel Onofrei.

Prefectul ne-a mai precizat că a dispus specialiștilor DSP prelevarea de probe în regim de urgență.

”Ambulanta Vaslui a intervenit în cursul acestei zile de patru ori la Spitalul Murgeni, în decurs de câteva ore. Mai întâi pentru un bărbat de 45 de ani ce trebuia transferat la Bârlad, cu suspiciunea de gastroenterocolita. Pacientul a fost găsit de echipajul SAJ în stop cardiorespirator. Împreună cu alt echipaj cu medic s-au efectuat manevre de resuscitare fără succes fiind apoi declarat decedat. A doua solicitare a fost pentru un bărbat de 68 de ani, cu același diagnostic. A fost transferat în stare gravă la Spitalul Bârlad. A treia solicitare a fost pentru o femeie în vârstă de 50 de ani, găsită în stop cardiorespirator. Nici aceasta nu a răspuns la resuscitare, fiind declarat decesul. A patra solicitare a fost pentru un bărbat de 54 de ani, aflat în stop cardiorespirator. A fost anunțată DSP Vaslui care deja se află acolo pentru a stabili masurile necesare. A fost anunțat și Ministerul Sănătății”, a declarat dr. Daniel Ungureanu, purtătorul de cuvânt al SAJ Vaslui.

Ministerul Sanatatii a organizat imediat dupa informare, o celula de criza care a dispus transferul tuturor pacientilor simptomatici la spitalul din Barlad, unde exista asistenta medicala de terapie intensiva, precum si preluarea de probe biologice și de aliment pentru analiza toxicologica la IML Iasi. Probe din alimente au fost preluate si directionate de asemenea catre INSP- Centrul de Sanatate Publica din Iasi pentru analize microbiologice.
Transportul pacienților va fi asigurat cu o autospecială pentru transport personal și victime multiple (ATPVM) și un microbuz aparținând ISU Vaslui.
De la ISUJ Iași se deplasează către Spitalul Municipal Bârlad o ambulanță SMURD tip C1 (Terapie Intensivă Mobilă) și o autospecială pentru transport personal și victime multiple.

(VIDEO) La Spitalul ”Beldiman” a fost activat Planul Alb pentru salvarea pacienților aduși de la Spitalul de Psihiatrie Murgeni

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.