Acasă Local (VIDEO) La Spitalul ”Beldiman” a fost activat Planul Alb pentru salvarea pacienților...

(VIDEO) La Spitalul ”Beldiman” a fost activat Planul Alb pentru salvarea pacienților aduși de la Spitalul de Psihiatrie Murgeni

0

În urma situației de urgență apărută la Spitalul de Psihiatrie Murgeni, unde în decurs de câteva ore au murit trei pacienți și alți 23 au fost transferați la Bârlad cu tulburări digestive, Ciprian Feraru, managerul Spitalului ”Elena Beldiman” Bârlad a activat Planul Alb.

”Pentru a face față situației au fost mobilizati de la domiciliu medicii infectionisti, medicul sef al secției Boli Infecțioase, dr. Aioanei Monica, medicul de garda din Boli infectioase, dr. Butiuc Luana, precum si medicul sef CPU, dr. Gramaticu Vladimir. Totodata au fost prezenti si un numar de 11 asistenti medicali de la Boli infectioase si CPU, care au răspuns solicitarii de urgență venind de la domiciliu”, ne-a declarat managerul Ciprian Feraru.

Primul pacient adus cu ambulanța de la Murgeni a fost o femeie în vârstă de 69 de ani, care prezenta hipotensiune și deshidratare și care a fost internată în ATI – Boli infecțioase.

Ulterior, echipajele SMURD au adus încă 22 de pacienți cu diaree, greață, vărsături și dureri abdominale.

”În urma evaluarii în CPU s-a decis internarea in sectia Boli infectioase a unui numar de 15 pacienti, cinci pacienti au fost trimiși la Iași și trei pacienți au fost preluați de Vaslui. Toti pacientii au fost examinati si investigati paraclinic, stabilizati, urmand a fi supravegheati în sectiile de profil. Le mulțumim tuturor pentru profesionalism și mobilizarea exemplară”, a mai precizat managerul Ciprian Feraru, ce care a coordonat Planul Alb, alături de Gabriela Daniș, directorul medical, și Cristina Sârbu, directorul de îngrijiri din cadrul unității.

Alertă la Murgeni! Trei pacienți ai Spitalului de Psihiatrie Murgeni au murit în decurs de câteva ore, iar alte 20 prezintă simptome digestive îngrijorătoare după ce ar fi mâncat pește pangasius

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.