Acasă Politic Alin Silitră a identificat programele prin care pot fi atrase fonduri europene...

Alin Silitră a identificat programele prin care pot fi atrase fonduri europene pentru municipiul Vaslui

0

Executorul judecătoresc Alin Silitră, candidatul USR PLUS la funcția de primar al municipiului Vaslui, continuă să-și prezinte pe larg planul de redresare economică a municipiului reședință de județ. Candidatul userist a subliniat, până acum, de mai multe ori, că administrația ar trebui să pună accentul pe stimularea mediului de afaceri, singurul capabil să producă venituri considerabile la bugetul local.

”Atragere de fonduri europene poate fi făcută din Planul UE de relansare post-Covid19, precum și din fondurile structurale, Fondul pentru o Tranziție Justă, Pactul Verde și alte programe.

România va beneficia de aproape 80 de miliarde de euro în următorii 7 ani, iar o mare parte din aceste fonduri vor putea fi accesate de autoritățile locale pentru proiecte precum: anvelopare de clădiri, infrastructură de mobilitate (autobuze electrice, piste de biciclete, încărcătoare pentru vehicule electrice, etc), refacerea reţelelor de apă-canal.

În acest sens se impune ca, în departamentul din cadrul primăriei care se ocupă de elaborarea şi implementarea proiectelor europene, să funcţioneze suficienţi specialişti cât acest departament să poată acorda consultanţă gratuită şi privaţilor, pentru accesarea de fonduri europene.

One-stop-shop la nivel local pentru sprijinirea și îndrumarea antreprenorilor, prin oferirea de informații despre legislația aplicabilă și programele europene, naționale sau locale, astfel încât să cuprindă într-un singur loc servicii și informații publice referitoare la toate instituțiile din județ.

– Organizarea de pieţe volante cu vânzători ambulanţi, pentru încurajarea producătorilor agricoli locali;

– Sprijinirea lanțului scurt de aprovizionare de la producători agricoli locali: stimularea economiei de produse locale prin crearea de legături directe între producători din rural și consumatorii din urban;

-Înfiinţarea de asociaţii şi cooperative agricole, pentru stimularea microfermelor din zona metropolitană”.

Articol de propagandă electorala comandat de Partidul Uniunea Salvați România (partea a alianței electorale ”Alianța USR PLUS”), CUI mandatar financiar 21200251

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.