Acasă Politic Alin Silitră – Portret de viitor senator

Alin Silitră – Portret de viitor senator

0

Alin Silitră deschide lista candidaților USR PLUS pentru Senatul României.

Implicat în politică încă din 2016, Alin Silitră a făcut parte din echipa de 12 oameni care, acum 4 ani, candida într-un județ ce era considerat prea roșu ca să se schimbe.

În cei 4 ani ce au trecut de la prima candidatură a lui Alin Silitră, vasluienii au demonstrat că își doresc schimbarea, iar candidatul a fost mereu în prima linie a schimbării, fie că a fost vorba despre campanii electorale, precum cele de la europarlamentare sau locale, sau inițiative civice, cum ar fi inițiativa de modificare a constituției “Fără Penali în Funcții Publice”.

Cine este?

Alin s-a născut și crescut în municipiul Vaslui. Locuiește în municipiu alături de soție și cei doi copii. În vârstă de 37 de ani, Alin își desfășoară activitatea ca executor judecătoresc. Este absolvent al Facultății de Drept din cadrul Universității “Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Este membru fondator al USR Vaslui, vicepreședinte al filialei județene, iar la alegerile locale din 2020, a obținut poziția a treia la alegerile pentru primar.

Ce vrea să facă în Parlament? O justiție mai dreaptă și echitabilă.

În Senat, principala preocupare a viitorului senator va fi de a corecta legile justiției.

PSD-ALDE a măcelărit legile justiției. Va fi mult de muncă să reparăm tot ce au stricat, însă aceasta va fi o prioritate. Pe lângă asta, sunt foarte multe lucruri care trebuie reparate pentru ca în final, să avem o justiție mai dreaptă și echitabilă și un cadrul legislativ mai predictibil și mai clar.

Scopul nostru va fi să obținem egalitatea în fața legii și în fapt, nu doar în vorbe – asta înseamnă să eliminăm toate beneficiile pentru politicieni, precum imunitatea parlamentară.” declară Alin Silitră.

Pe 6 decembrie, Alin Silitră se va afla lista USR PLUS pentru Senat, poziția 3 a buletinului de vot.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.