Acasă Infracțional Amenzi de peste 44.000 de lei aplicate comercianților vasluieni de către polițiștii...

Amenzi de peste 44.000 de lei aplicate comercianților vasluieni de către polițiștii de investigare a criminalității economice

0

În data de 3 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice au derulat o acțiune pe raza județului pentru prevenirea, descoperirea și combaterea faptelor ilicite de comerț, dar și a altor fapte cu impact negativ asupra siguranței cetățeanului, prin efectuarea de controale la agenții economici care își desfășoară activitatea în sfera alimentației publice.

Acțiunea a vizat și contracararea fenomenelor cu consecințe păgubitoare asupra bugetului de stat (evaziune fiscală, nedeclararea veniturilor și lipsa evidențierii acestora cu ajutorul caselor de marcat), precum și verificarea modului în care sunt respectate prevederile stabilite prin cadrul legislativ aplicabil pe timpul stării de alertă.

Cu ocazia activităților desfășurate, au fost verificați peste 30 de agenți economici și au fost legitimate peste 65 de persoane. Astfel, a fost constatată săvârșirea unei infracțiuni prevăzută de art. 9 din Legea 241/2005 pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale.

De asemenea, au fost aplicate 39 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 44. 500 de lei. Dintre acestea, 35 au fost aplicate potrivit prevederilor Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite și 4 pentru abateri prevăzute şi sancţionate de OUG 28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.

Mai mult, au fost confiscați peste 450 de lei, precum și mai multe bunuri (legume/fructe, țigarete, băuturi alcoolice și produse alimentare), în valoare de peste 6.500 lei, care erau comercializate fără documente de proveniență.

De exemplu, polițiștii au identificat pe raza satului Valea Grecului, comuna Duda-Epureni, județul Vaslui, un bărbat în vârstă de 19 ani, din sat Tălpigi, comuna Ghidigeni, județul Galați, care comercializa 995 kilograme de legume și fructe, pe marginea părții carosabile. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că persoana în cauză nu deţinea documente legale de proveniență pentru bunurile comercializate și nici nu era autorizat în acest sens.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.