Acasă Infracțional Amenzi de peste 80.000 de lei primite de șoferii de microbuze, autobuze...

Amenzi de peste 80.000 de lei primite de șoferii de microbuze, autobuze și de transportatorii de mărfuri

0

Controale cu ”direcție” precisă efectuate în ultima săptămână de polițiștii Serviciului Rutier Vaslui. De data aceasta, cei vizați au fost șoferii de microbuze, autobuze și autovehicule transport marfă, care au plătit amenzi în valoare totală de pese 80.000 de lei, iar unii dintre ei au rămas și fără permis de conducere.

Abaterile pentru care au fost sancționați de polițiști au fost diverse: de la nepurtarea centurii de siguranță, până la viteza excesivă.

În perioada 10 – 16 mai a.c., Serviciul Rutier Vaslui din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, a desfăşurat acţiunea TRUCK & BUS” pentru reducerea accidentelor rutiere și, în special, a celor ce pot fi produse ca urmare a nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane (capacitate de transport mai mare de 8+1 locuri) și de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă (masă totală maximă autorizată mai mare de 3.5 tone). În urma controalelor, cei 45 de polițiști vasluieni participanți la acțiune au verificat peste 465 de autovehicule şi au aplicat 221 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum de peste 81.000 lei. Au fost aplicate 56 de sancțiuni contravenționale conducătorilor de autovehicule de transport de persoane şi 165 de sancțiuni contravenționale celor care efectuau transport de marfă. Astfel, transportatorilor de persoane le-au fost aplicate 2 sancțiuni pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 9 sancțiuni pentru neutilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, 23 de sancțiuni pentru lipsa documentelor conform prevederilor legale, 8 sancțiuni pentru deficiențe tehnice identificate şi 14 sancțiuni pentru alte abateri. Polițiștii rutieri le-au aplicat transportatorilor de mărfuri 33 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 34 de sancțiuni contravenționale pentru deficiențe tehnice identificate, 30 de sancțiuni pentru neutilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție sau a dispozitivelor de retenție, 13 sancțiuni pentru lipsa documentelor conform prevederilor legale, 2 sancțiuni pentru neasigurarea încărcăturii şi 53 de sancţiuni pentru alte abateri.Totodată, în urma activităților desfășurate au fost reținute 15 permise de conducere și retrase 15 certificate de înmatriculare, iar 5 vehicule au fost imobilizate (1 de transport marfă și 4 de transport persoane)”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Județean de Poliție Vaslui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.