Acasă Politic Ana-Maria Vintilă este noul președinte al USR Bârlad. Dr. Ovidiu Ciobotaru a...

Ana-Maria Vintilă este noul președinte al USR Bârlad. Dr. Ovidiu Ciobotaru a predat ștafeta după șase ani la conducerea organizației

0

de Simona MIHĂILĂ

Ana-Maria Vintilă a fost aleasă președinte al Uniunii Salvați România – filiala Bârlad, în cadrul alegerilor interne desfășurate duminică, 28 mai, la sediul organizației locale. Aceasta a fost singurul candidat la șefia filialei și, cu excepția unui vot care s-a dovedit nul, Ana Vintilă a fost aleasă în unanimitate.

Este cel de-al doilea președinte ales al USR Bârlad, după șase ani în care organizația a fost condusă de Ovidiu Ciobotaru. Deși sub conducerea sa, USR Bârlad a înregistrat un succes remarcabil la ultimele alegeri locale, încununate cu trei mandate de consilier local, precum și cu funcția de viceprimar, Ovidiu Ciobotaru a preferat să nu mai candideze pentru încă un mandat. Implicat în mai multe proiecte medicale, dar și în activitatea intensă din cadrul Asociației RestartEdu, în fruntea căreia se află și pe care o face tot mai prezentă în viața orașului, dr. Ciobotaru a ales să facă un pas în lateral în interiorul partidului, rămânând, însă, susținătorul și sfătuitorul principal al Anei-Maria Vintilă.

De altfel, în urma alegerilor de ieri, acesta va ocupa funcția de vicepreședinte, alături de Vlad Sîrbu și de Dorin Ionuț Vintilă.

Din Biroul local, pentru următorii doi ani, până la noi alegeri, fac parte: Dana Croitoru, Carina Mocanu, Sorin Popa, Mihai Bolea, Cătălina Laura Răianu.

Politica poate fi un instrument al binelui dacă este folosita pentru oameni”

Ana-Maria Vintilă a declarat pentru Ziarul Obiectiv că nu se așteaptă ca mandatul său să fie unul ușor.

A fost un pas firesc pentru mine de a-mi asuma candidatura pentru presedintia USR Barlad si sunt conștientă că voi fi pusa în fata unor provocări majore, avand în vedere și cele patru rânduri de alegeri care urmează anul viitor.

Azi am devenit presedintele USR Barlad prin votul întregii filiale și mă bucur că noul Biroul Local este alcătuit din bârlădeni care știu ca politica este despre oameni si trebuie facuta pentru oameni. Ma bucur, de asemenea, ca dintre cei 9 membri ai Biroului Local, 4 sunt femei. Incurajez participarea cât mai multor colege în mod activ în politică, întrucat cred că locul nostru este aici și mai cred că femeile fac diferența în politică. Functia de presedinte USR Barlad implica un angajament serios de timp, energie și resurse pe care mi-l asum din dorinta de a continua munca începuta de colegul meu, dr. Ovidiu Ciobotaru. Aceea de arata ca politica poate fi un instrument al binelui daca este folosita pentru oameni, ne-a declarat noul lider al USR Bârlad.

Viceprimărița orașului este, de asemenea, și cea de a doua femeie care ocupă poziția de președinte al unui partid politic la Bârlad, după Elena Monu, cea care s-a aflat de mai multe ori la conducerea PNL Bârlad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.