Acasă Local Angajați ai Spitalului ”Beldiman” care au încasat ilegal stimulentul de COVID în...

Angajați ai Spitalului ”Beldiman” care au încasat ilegal stimulentul de COVID în valoare de 2.500 de lei: electricieni, zidari, instalatori sau fochiști

0

Situație absolut ireală la Spitalul de Urgență ”Elena Beldiman” din Bârlad, unde mai mulți angajați au primit ilegal stimulentul de risc de 2.500 de lei, acordat în mod normal doar celor care au fost implicați direct în activități ce i-au expus riscului de infectare cu noul coronavirus.

Descoperirea a fost făcută în urma unui control al Curții de Conturi Vaslui, efectual în luna iunie.

Concret, 14 salariați ai unității, angajați pe posturi de electrician, spălătoreasă, tâmplar, zidar, fochist, instalator au fost premiați cu 2.500 de lei, stimulentul de risc.

Prin Dispoziția nr. 694/21.05.2020, privind acordarea stimulentului de risc pe perioada stării de urgență, conducătorul unității sanitare a stabilit acordarea stimulentului de risc unui număr de 402 salariați în luna aprilie 2020, din care 388 persoane stabilite inițial și 14 persoane stabilite suplimentar”, menționează raportul Curții de Conturi.

Curtea de Conturi a remarcat șiretlicul conducerii spitalului de a se acoperi cu hârtii

Ca să ”dovedească” faptul că cei 14 electricieni, fochiști, zidari etc. meritau să fie răsplătiți fără deosebire de medicii, asistentele și infirmierele care au intrat în contact direct cu bolnavii de coronavirus, conducerea spitalului s-a acoperit de hârtii.

Referate, rapoarte și alte documente prezentate de șefii angajaților premiați, prin care au căutat să convingă Curtea de Conturi că aceștia nu au luat bani de pomană.

Încercarea conducerii spitalului de justifica faptul că a aruncat în stânga și în drepta cu bani nemeritați, exploatând la sânge hibele unei legi în spinarea căreia au stat și paraziți sistemului de sănătate, nu a mers.

Specialiștii Curții de Conturi au arătat că angajații băgați pe gât de managera Daniela Borș, autoarea acestui artificiu vecin cu delapidarea, nu aveau ce căuta pe lista salariaților legitimi a încasa stimulentul de risc.

Din analiza documentelor prezentate s-a desprins faptul că unii beneficiari ai stimulentului de risc (spălătoreasă, electrician, fochist, zidar, tâmplar etc. ) nu se încadrau și nu au prestat activități prevăzute în mod expres de OUG 43/2020. În baza documentelelor prezentate de spital a rezultat că activitatea acestor persoane a presupus expunere ridicată la infectare prin contactul direct cu pacienții internați, urmare a activităților specifice de spălare a lenjeriilor de pat” – scrie în raport, referitor la justificările Danielei Borș, responsabilă de neregulile descoperite.

Managera Daniela Borș și-o fi angajat soțul pe post de electrician la spital? O fi luat și el stimulent de COVID, la fel ca doctorii?

Cititorii noștri au înțeles: 14 angajați (electricieni, fochiști, tâmplari, zidari, instalatori și spălătorese) au primit în total suma de 35.000 de lei pentru că au așteptat, pesemne, în șir indian, să le vină rândul la a ridica lenjeriile de pat în care au dormit puținii bolnavii de COVID internați la Bârlad.

Interesant pentru bârlădeni ar fi să afle dacă printre electricienii care au primit ilegal stimulent de COVID se află și soțul (sau partenerul de viață) al managerii Daniela Borș.

Ziarul ”Libertatea” a scris AICI că managera Borș și-ar fi angajat soțul pe post de electrician, în timpul stării de urgență, când s-a dat liber la angajări fără concurs.

Managera a evitat să răspundă la această întrebare reporterilor de la ”Libertatea”.

Cu refuzul său de a dialoga pe teme de interes public ne-am confruntat și noi, în ciuda apelurilor și a mesajelor pe care i le-am trimis. (Simona MIHĂILĂ)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.