Acasă Publicitate Anunț – în atentia contribuabililor persoane juridice

Anunț – în atentia contribuabililor persoane juridice

0

Referitor la cota care se aplică pentru calculul impozitului pe clădiri aflate în proprietatea persoanelor juridice pentru anul 2021, conform art. 460, alin. (8) din Legea nr. 227/2015, pentru rapoartele de evaluare depuse la organul fiscal local în anul 2018 având data de referinţă 31.12.2017, vă aducem la cunoştinţă următoarele:

  • de la data intrării în vigoare a prevederilor Legii nr. 296/2020, potrivit art. 460, alin. (6) din Legea nr. 227/ privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, valoarea impozabilă a clădirii se actualizează o dată la 5 ani pe baza unui raport de evaluare a clădirii întocmit de un evaluator autorizat în conformitate cu standardele de evaluare a bunurilor aflate în vigoare la data evaluării; termenul de 5 ani se calculează în funcţie de data de referinţă la care a fost întocmit ultimul raport de evaluare.
  • raportul de evaluare va fi depus la organul fiscal până la primul termen de plată din anul de referinţă;
  • în situaţia depunerii raportului de evaluare după primul termen de plată din anul de referinţă, acesta produce efecte începând cu data de 1 ianuarie a anului fiscal următor;
  • sunt aplicabile prevederile art. 460, alin. (8) în cazul în care proprietarul clădirii nu a actualizat valoarea impozabilă în ultimii 5 ani anteriori anului de referință, cota impozitului/taxei pe clădiri fiind de 5% (majorată cu cota adiţională de 50%).

Conform noilor prevederi legale, valoarea unei clădiri proprietate a unei persoane juridice care rezultă dintr-un raport de evaluare întocmit cu data de referinţă 31.12.2017, raport depus la organul fiscal local până la primul termen de plată, respectiv 31.03.2018, este luată în calcul pentru stabilirea impozitului pentru anii 2018-2022.

Pentru informații suplimentare vă puteți adresa Serviciului Finanțe Publice Locale din cadrul Municipiului Vaslui, situat în Vaslui, str. Spiru Haret, nr. 2.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.