Acasă Politic Arhitect peisagist din Republica Moldova, mămica a trei fetițe, are un vis:...

Arhitect peisagist din Republica Moldova, mămica a trei fetițe, are un vis: ”Stradă cu stradă, schimbăm Iveștiul”

0

CANDIDAȚII SE PREZINTĂ

„Mă numesc Bejan Nadejda, am 31 de ani iar cea mai mare realizare a mea este că sunt mamă a trei fetițe. Am venit din Republica Moldova acum cinsprezece ani cu o bursă de studii, am terminat Liceul ”Mihai Eminescu” Bârlad, apoi am urmat studiile în cadrul facultății de Peisagistică din cadrul USAMV Bucuresti.

Iveștiul m-a fascinat de la prima vedere, oameni gospodari, harnici și ambițioși, dar cel mai frumos mi s-a părut că aproape în fiecare casă găseam un colț din istorie, fie prin broderii, covoare până la obiecte vechi păstrate cu sfințenie. O comună frumoasă însă are nevoie de investiții și implicare civică.

Ideea de a mă implica a venit din neputința mea ca părinte să pot face ceva. Am încercat să inființez Asociația părinților cu scopul de a putea accesa proiecte și de a avea acces la un WC curat și apă curentă, însă a eșuat din lipsa de bani pentru înființare. Nu am renunțat pentru că știu că se poate și iată-mă în plină campanie!

Sunt pregătită, sunt competentă, am încredere în mine, dar cel mai important am încredere în consătenii mei, că știu să facă o alegere bună, să facă diferența între oameni și să-l alegeți pe cel mai potrivit ! Vreau o comună modernă, prosperă și frumoasă, iar pentru asta mă voi implica 100%.

Voi prezenta câteva priorități pentru IVEȘTI:

DEPARTAMENT SPECIALIZAT ÎN OBȚINEREA FONDURILOR EUROPENE!

Creearea unei structuri de dimensiunea unui serviciu cu ATRIBUȚII ÎN ATRAGEREA DE FONDURI nerambursabile, EUROPENE sau NAȚIONALE. Serviciul va asigura și informare și îndrumare pentru cetățenii comunei interesați de elaborarea proiectelor finanțate.

Este cel mai important proiect și primul pe lista noastră de priorități, care va contribui la dezvoltarea economică și socială a comunei noastre și va fi baza celorlalte proiecte. Acest departament va oferi consultanță și va pregăti documentația necesară implementării proiectelor pentru toți cetățenii gratis.

MODERNIZAREA ȘI DOTAREA INFRASTRUCTURII EDUCAȚIONALE!

România beneficiază de Fondul European pentru Dezvoltare Regională şi Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală pentru a investi în infrastructura şcolară iar noi trebuie să atragem aceste fonduri către comuna noastră.

Pentru un învățamânt de calitatea avem nevoie de clase dotate cu mobilier, aparate (laptop, video proiector), laboratoare dotate pentru orele de chimie, fizică și biologie, cantină și bază sportive dotate cu echipamente și materiale sportive. Școala are nevoie de acces la toaletă curată, de apă curentă și căldură.

Toate enumerate mai sus sunt priorități pentru noi, va fi greu de implementat dar nu imposibil! Copiii noștri trebuie să aibă șanse egale la educatie precum copiii din orașe.

INVESTIȚII ÎN INFRASTRUCTURĂ

  • Modernizarea sistemului de alimentare cu apă a comunei.
  • Conectarea comunei la gaz.
  • Construcția de sisteme de canalizare și epurare a apei.
  • Crearea unei platforme pentru deșeuri și valorificarea lor.

CREAREA UNUI MUZEU AL SATULUI

Acest proiect propune să pună în lumină patrimoniul cultural al comunei, dar să devină și o sursă de revitalizare locală. Se vor face proiecte educative cu programe tematice de vizitare și crearea unui circuit cultural care să pună în valoare celelalte obiective de patrimoniu zonal”.

Articol de propagandă electorala comandat de Partidul Uniunea Salvați România (partea a alianței electorale ”Alianța USR PLUS”), CUI mandatar financiar 21200251.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.