Acasă Infracțional Au fost găsiți cei patru bărbați din mașina care a lovit o...

Au fost găsiți cei patru bărbați din mașina care a lovit o ambulanță în trafic. Toți sunt din Bârlad

0

Au fost identificați toți cei patru indivizi care se aflau în autoturismul care a lovit marți seară o autospecială a Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Vaslui, pe raza comunei Banca. Toți sunt din Bârlad.

Aceștia au fugit imediat după impact, cu tot cu mașina în care se aflau.

Polițiștii s-au aflat pe urmele lor toată noaptea de marți spre miercuri, reușind să-l descopere doar pe unul dintre ei. Un tânăr de 19 ani, care coborâse din autoturism și care a dat nas în nas cu oamenii legii pe un deal din localitatea Horoiata, comuna Bogdănești.

Tânărul a declarat că ar fi condus mașina implicată în accident până în zona Pensiunii Mira, după care volanul ar fi fost preluat de un prieten al său, în vârstă de 40 de ani. De altfel, autoturismul aparține tatălui acestuia din urmă.

În cursul zilei de ieri, atât șoferul, cât și ceilalți doi pasageri (de 29 de ani, respectiv 32 de ani), s-au lăsat convinși (telefonic) de tânărul de 19 ani, prins deja, să se prezinte de bună-voie la Poliția Bârlad. Au înțeles, se pare, că, fiind vorba de un accident fără victime, anunțarea evenimentului rutier în termen de 24 de ore de la producerea lui, îi scapă de un dosar penal.

Din păcate, bărbatul de 40 de ani, cel care a produs accidentul, a reușit să intre în bucluc până la urmă. Acesta a refuzat să se supună testării cu aparatul etilotest pentru a i se stabili alcoolemia.

”Bărbatul a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice”, ne-a declarat Bogdan Gheorghiță, purtător de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Vaslui.

Polițiștii continuă cercetările în acest caz.

Deși accidentul nu s-a soldat cu victime, ambulanța a fost destul de avariată cât să devină nefuncțională, potrivit declarațiilor dr. Dan Ungureanu, purtătorul de cuvânt al SAJ Vaslui.

În mai puțin de două săptămâni, trei ambulanțe din județul Vaslui au fost lovite în trafic. În urma unuia dintre accidente, asistenta SAJ și o femeie din celălalt autoturism au fost rănite. Ambulanțele din celelalte două accidente au fost scoase din circuit din cauza avariilor semnificative. (Simona MIHĂILĂ)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.