Acasă Administrație publică Au început lucrările la cel mai important proiect derulat la Bârlad în...

Au început lucrările la cel mai important proiect derulat la Bârlad în ultimii 30 de ani: extinderea și reabilitarea rețelelor de alimentare cu apă și canalizare

0

de Simona MIHĂILĂ

Una dintre cele mai așteptate investiții din Bârlad, din ultimii 30 de ani, a debutat luni, 16 august: extinderea și refacerea rețelelor de apă și canalizare, proiect în valoare de peste 66 de milioane de euro.

Obiectivul, care cuprinde 260 de străzi, face parte dintr-un proiect gigant, desfășurat la nivelul județului Vaslui. Beneficiară este SC Aquavas SA, operatorul județean de apă și canalizare.

Din cele 260 de străzi, pe 157 vor fi realizate lucrări la rețeaua de apă: 9.015 metri reabilitare rețele și o extindere cu 35.490 de metri.

La capitolul canalizare, proiectul prevede reabilitarea a 9.854 metri de conductă și extinderea pe o lungime de 23.994 metri.

Semnarea proiectului a avut loc pe 24 martie, în prezența autorităților municipale, a președintelui Consiliului Județean Dumitru Buzatu și a lui Gabriel Beșleagă, directorul SC Aquavas SA.

Lucrările au început cu străzile Caraiman și Dochia.

„Proiectul, atât de mult așteptat de zeci de mii de locuitori din municipiu, devine realitate, după ani și ani de așteptări. Nu ne bucurăm că au fost anumite întârzieri în demararea lucrărilor, dar mai bine mai târziu decât niciodată… Execuția lucrărilor prevede inclusiv reabilitarea stațiilor de epurare în aglomerările Vaslui, Bârlad, Huși și Negrești. La nivel local sunt vizate locuințele din cartierele Centru, Țuguiata, Bariera Puiești (Cotu Negru), Deal, Crâng, Complex Școlar, Munteni, Podeni și Gară. Investiția este coordonată de la nivel județean, de către SC Aquavas SA Vaslui. Prioritate vor avea străzile pe care urmează să facem și noi investiții în infrastructura rutieră și mă refer aici la cele din proiectul de Mobilitate Urbană. Dar vor demara lucrări urgente și pe străzile cu probleme, cum ar fi Sahia. Vreau să mai spun că proiectul va avea un impact major asupra localității, pentru ca se extinde pe mai bine de jumătate din oraș, motiv pentru care le cerem oamenilor răbdare și înțelegere. Reamintesc că acest proiect, alături de varianta de ocolire și centrul comercial, sunt cele mai mari investiții dezvoltate în Bârlad în ultimii 30 de ani”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.