Acasă Administrație publică ”Autostrada vasluienilor”, mega proiectul deputatului Daniel Olteanu, devine realitate. Actele vor fi...

”Autostrada vasluienilor”, mega proiectul deputatului Daniel Olteanu, devine realitate. Actele vor fi semnate la Bârlad, la eveniment deputatul nefiind invitat de primarul Boroș

0

Veste uriașă pentru mii de locuitori ai județului Vaslui care vor avea, la ei acasă, primul mare proiect de infrastructură din ultimii 30 de ani. Marți, reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere și proiectantul general vor semna contractul pentru finanțarea studiului de fezabilitate al Drumului Expres Tișița – Albița, evenimentul fiind găzduit de Primăria Bârlad.

Este vorba de investiția consacrată sub numele de ”Autostrada vasluienilor”, așa cum i-a spus deputatul Daniel Olteanu, cel care a inițiat, a gândit și a pus la punct toate detaliile acestui mega proiect (împreună cu echipa sa).

Mai mari decât eforturile făcute pentru includerea proiectului pe lista de finanțare, au fost cele de înlăturare a piedicilor puse, inclusiv de guvernul PNL, cel care a reușit să blocheze semnarea contractului (ce are loc astăzi) timp de șase luni.
Epopeea ”Autostrăzii vasluienilor”, cu toate avatarurile sale, este pe larg relatată de însuși deputatul Olteanu.

”Un drum de mare viteză, cu două benzi pe sens, cu parcări și spații de servicii, cu pasaje, poduri și bretele de intrare / ieșire, care să traverseze județul Vaslui pe diagonală, de la sud-vest la nord-est, în afara localităților.
Poate părea, pentru mulți, un vis departe de a fi îndeplinit. Pentru mine, însă, este proiectul pentru care am luptat mai bine de trei ani și jumătate în Parlament, fiindcă am un obiectiv clar: VREAU ca vasluienii să aibă acasă, în granițele județului, primul proiect de mare infrastructură.
Mai exact, <Autostrada Vasluienilor>, drumul care va face ca oricine să parcurgă distanța de la Tișita (Focșani) la Albița în mai puțin de 1 oră și jumătate! Este singurul proiect de mare infrastructură care traversează județul Vaslui și care face parte din șoseaua de mare viteză Albița-Huși-Tișița-Buzău-București-Girgiu și din coridorul de transport Pan-European IX. Construcția Tronsonului Tișița – Albița a fost declarată o prioritate europeană, prin votul Parlamentului European de la începutul anului 2019”, notează deputatul Daniel Olteanu, inițiatorul proiectului de construcție a ”Autostrăzii vasluienilor”.

Un gest abject al conducerii Primăriei Bârlad: la semnarea actelor nu a fost invitat tocmai deputatul Daniel Olteanu

Din păcate, un obiectiv cu o miză atât de mare nu putea fi lăsat să se deruleze fără ca ura, viclenia și invidia să nu-și facă loc. La semnarea actelor, conducerea Primăriei Bârlad a refuzat să-l invite exact pe deputatul Daniel Olteanu, artizanul proiectului.

Un gest abject, lipsit de bărbăție, de onoare și de corectitudine politică care aduce jignire nu electoratului lui Olteanu, ci tocmai bârlădenilor care încă mai văd în primarul Boroș omul drept pe care l-au votat. Căci și ei, acești oameni, se numără printre cititorii zecilor de articole apărute în presa locală și centrală, acolo unde zbaterile lui Olteanu pentru concretizarea ”Autostrăzii vasluienilor” au fost evidențiate etapă cu etapă.

Invitarea lui Daniel Olteanu la evenimentul de astăzi, pentru care are meritul exclusiv, este tardivă în acest moment. Noi mai sperăm, totuși, în fairplay-ul pe care unii încă i-l atribuie primarului Boroș, fairplay în virtutea căruia, ca un ”perfect gentelmen” total opus politicianului veros, va da Cezarului ce-i al Cezarului.

”Când ajungi să te împăunezi cu proiectele altora, la care nu ai muncit o clipă, dar cărora le-ai pus bețe în roate, nici calificativul de IMPOSTOR nu te mai poate caracteriza îndeajuns”

În cursul zilei de ieri, după ce a fost clar pentru toată lumea că primarul Boroș vrea să apară fără Olteanu în pozele cu semnarea documentelor, deputatul a semnalat acest lucru pe pagina sa de socializare:

”Ce legătură este între „Autostrada Vasluienilor” și primarul Dumitru Boroș? NICIUNA.
Zvonurile care circulă de ceva vreme prin Bârlad și care mi-au ajuns și mie la ureche spun că primarul „ZERO PROIECTE”, așa cum îl numesc bârlădenii pe cel mai slab primar din istoria administrației locale, VREA SĂ FURE încă un proiect pe care să și-l treacă în lista de realizări.
De data asta, e vorba despre Drumul Expres Tișița – Albița, adică acel proiect căruia i-am dedicat ultimii 3 ani și jumătate din munca mea în Parlament și nu numai.
Știți bine, am anunțat mereu, cu bucurie, fiecare etapă peste care am trecut cu multe, foarte multe piedici, de la toți cei care au batjocorit chiar ideea că vasluienii ar putea avea vreodată, la ei acasă, o autostradă sau un proiect de mare infrastructură. Printre ei, primarul Dumitru Boroș, care, în loc să susțină un proiect dedicat în primul rând județului Vaslui, strângea în 2019 semnături pentru Autostrada Iași – Târgu-Mureș!!!
Dacă dl. Boroș a mizat pe memoria colectivă scurtă atunci când și-a însușit fără să clipească proiectele primarilor din anii anteriori, vreau să îl anunț că, acum, ocaua cu care l-am prins e mică rău și dă pe dinafară de atâta minciună și ipocrizie.
Cu un mandat ratat pentru bârlădeni și intrat deja în prelungiri, dl. Boroș se agață de orice crede că i-ar putea aduce simpatia și votul unor oameni pe care, în 2016, i-a îmbătat cu promisiuni și pe care, patru ani la rând, i-a trădat prin nepricepere și, mai ales, prin impostură.
Când ajungi să te împăunezi cu proiectele altora, la care nu ai muncit o clipă, despre care nu știi să spui o iotă și pe care nu le-ai susținut niciodată, ba mai mult, cărora le-ai pus bețe în roate, cred că nici calificativul de IMPOSTOR nu te mai poate caracteriza îndeajuns.
Domnule primar Boroș, spuneți-le și bârlădenilor ce minune v-a făcut ca, pe ultima sută de metri a unui mandat steril, să vă schimbați brusc părerea despre proiectul Drumului Expres Tișița – Albița, să ajungeți să credeți în realizarea lui, să faceți strategii încât să-l confiscați!!!
Să fie oare faptul că proiectul e unul dintre cele mai mari din zona Moldovei, că e unul de interes pentru vasluieni, că scrie mare pe el DEZVOLTARE și LOCURI DE MUNCĂ, că e gata pregătit să-și urmeze cursul la etapa de elaborare a Studiului de Fezabilitate, că a fost muncit de altcineva???
Pe cine credeți că mai puteți păcăli, când se vede cu ochiul liber că ați rămas fără haine în fața bârlădenilor?
Hoțul la întuneric și adevărul la lumină! Locul Drumului Expres Tișița-Albița e pe harta județului Vaslui, pentru toți vasluienii, așa cum l-am gândit într-un birou mic, cu o mână de oameni alături”. (Simona MIHĂILĂ)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.