Acasă Infracțional Aventura a cinci sirieni care voiau să ajungă fraudulos în Germania s-a...

Aventura a cinci sirieni care voiau să ajungă fraudulos în Germania s-a încheiat în județul Vaslui, unde au căzut în plasa polițiștilor de frontieră (VIDEO)

0

Operațiune a polițiștilor de frontieră vasluieni finalizată cu succes: trei persoane au fost arestate pentru trafic de migranți după ce au încercat să ajute cinci sirieni care voiau să ajungă fraudulos în Germania.

Aventura migranților și a călăuzelor s-a sfârșit în localitatea de frontieră Bumbăta, din județul Vaslui, după o noapte în care sirienii au trecut înot Prutul, din Republica Moldova în România, folosind niște anvelope pe post de colaci de salvare.

”La sfârşitul săptămânii trecute, acţionând în baza schimbului de informaţii cu structurile de frontieră din Republica Moldova, poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Berezeni – I.T.P.F. Iaşi au organizat o acţiune specifică, pe timpul căreia, pe direcţia localităţii de frontieră Bumbăta, județul Vaslui, au identificat şi reţinut într-un autoturism, condus de un cetăţean din Republica Moldova, cinci cetăţeni sirieni. Pe timpul cercetărilor efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că cei cinci cetăţeni sirieni au trecut râul Prut folosind anvelope auto, cu scopul de a ajunge în Germania. După ce au încercat să intre ilegal în România, persoanele au fost preluate cu un autoturism de către cetăţeanul din Republica Moldova, care intrase legal în ţara noastră.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranţi şi trecere frauduloasă a frontierei de stat, cetățenii străini au fost preluați de autorităţile de frontieră din Republica Moldova, în vederea continuării cercetărilor, conform legislaţiei pe linie de combatere a migraţiei ilegale, a declarat subcomisar Irina Mirică, purtător de cuvânt al S.T.P.F. Vaslui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.