Acasă Politic Băile Ghermănești. O perlă uitată? Propunerile USR PLUS pentru a reda splendoarea...

Băile Ghermănești. O perlă uitată? Propunerile USR PLUS pentru a reda splendoarea Băilor Ghermănești

0

La aproximativ 25 de kilometri de Huși există izvoare de apă minerală sulfuroasă cu proprietăți terapeutice.

Băile de la Ghermănești sunt situate pe teritoriul comunei Drânceni. Aici a funcționat un spital balnear, Spitalul Carol I. Însă după 102 ani de funcționare, în 2014, complexul a fost închis și lăsat într-o stare de cvasi-paragină.

Clădirile sunt devastate, iar zona înconjurătoare a fost captată de natură. Promițând mai multe reabilitări, CJ Vaslui, care este proprietarul clădirilor, nu a acționat sau nu a fost capabil să scrie un proiect.

Băile au fost numite un „boț de aur”, dar aproape ca orice bun, nepuse în valoare, este imposibil ca izvoarele să genereze bunăstare pentru locuitorii comunei sau județului.

Băile Ghermănești sunt exemplul perfect de incompetență a unei administrații.

Ce vom face pentru Băile Ghermănești?

În primul rând, vom milita activ pentru schimbarea legii parteneriatelor public-private, astfel încât, cadrul legislativ să fie unul mai predictibil.

Vom colabora cu UAT Drânceni pentru a găsi o soluție care să satisfacă nevoile ambelor instituții – Consiliul Județean, proprietarul spațiilor și Comuna Drânceni, proprietarul izvoarelor.

Într-un final, trebuie să folosim resursele instituționale pentru a găsi un investitor cu experiență, să reconstruim pavilioanele și să punem în circuitul balnear Băile de la Ghermănești.

Stăm peste o comoară natural iar CJ nu face nimic pentru ca cetățenii să beneficieze de ea.

Planul nostru pentru Băile de la Ghermănești și celelalte politici le poți găsi aici https://bit.ly/2G7ECHZ

Tu ai merge să te relaxezi la Băile de la Ghermănești? Scrie-ne părerea ta în comentarii.

Articol de propagandă electorala comandat de Partidul Uniunea Salvați România (partea a alianței electorale ”Alianța USR PLUS”), CUI mandatar financiar 21200251

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.