Acasă Administrație publică Bâlciul de la Bârlad dă amețeli în premieră: taxă de intrare la...

Bâlciul de la Bârlad dă amețeli în premieră: taxă de intrare la poartă, iar ca ”bonus”, vizitatorii vor trebui să poarte mască și mănuși

1

de Simona MIHĂILĂ

Bâlciul de la Bârlad, pe care autoritățile locale l-au anunțat pentru perioada 20 – 29 august, va fi unul atipic anul acesta. Pe lângă faptul că se va desfășura sub anumite restricții, pentru prima dată vizitatorii vor trebui să plătească taxă de intrare.

Miercuri, 18 august, Consiliul Local Bârlad se va întruni în ședință de îndată (în sistem online) pentru a modifica hotărârea privind stabilirea taxelor și impozitelor pe 2021, adoptată în decembrie anul trecut.

Modificare constă în introducerea taxei de intrare la bâlci, în valoare de 1 leu/persoană. Sunt scutiți de această taxă copiii cu vârsta mai mică de trei ani.

Solicitarea de introducere a taxei speciale vine din partea fostului polițist Mircea Iosipescu, ajuns acum șeful piețelor din Bârlad.

La pachet cu taxa de intrare, Iosipescu le cere autorităților locale să aprobe și taxă de utilizare a WC-urilor publice amplasate în perimetrul de desfășurare a bâlciului, tot in valoare de 1 leu/persoană.

Taxele vor intra în vigoare doar dacă jumătate plus unu din cei 21 de consilieri municipali vor fi de acord. Sunt semnale că pesediștii se vor împotrivi instituirii taxelor speciale de bâlci, mai cu seamă a celei de intrare.

Ne dăm în parașute cu mască și mănuși

Odată intrați la bâlci, bârlădenii și locuitorii comunelor din împrejurimi (vizitatorii tradiționali ai bâlciului anual de la Bârlad) vor intra sub imperiul restricțiilor. Compromisul organizării bâlciului într-o perioadă în care pandemia de coronavirus nu s-a încheiat în mod oficial, a fost asumat de autoritățile locale cu obligația respectării unor reguli. Acestea au fost stabilite de Comisia de siguranță publică, întrunită în cursul zilei de 17 august.

Regulile îi vizează atât pe comercianți, cât și pe vizitatori.

1. Bâlciul va fi amenajat în fostul Obor (strada Căpitan Grigore Ignat)

2. Nu vor fi admise activități comerciale pe străzile adiacente locației menționate;

3. Accesul se va face pe o poartă de intrare situată în partea de vest a locației, iar ieșirea pe o alta, din partea de est;

4. Aprovizionarea comercianților se va face pe o a treia poartă, amplasată tot în partea de vest;

5. DAPPC Bârlad va asigura dezinfecția la intrarea în incintă;

6. Toți comercianții sunt obligați să poarte mănuși și măști de protecție;

7. DAPPC Bârlad poate limita accesul în incintă, pentru evitarea aglomerației;

8. Pe străzile de afluire și defluire, SC CUP SA va asigura dezinfecția prin acțiuni de stropire/spălare;

9. Poliția Locală Bârlad va asigura dirijarea și fluidizarea circulației pe străzile care asigură accesul spre și dinspre bâlci;

10. În perioada 20-28 august, programul de funcționare a bâlciului va fi în intervalul orar 10.00 – 23.00;

11. În ziua de 29 august, programul de funcționare va fi 10.00 – 24.00.

1 COMENTARIU

  1. MILITIAN PENSIONAR CARE SUGE DE DOUA ORI LA VACA NUMITA STAT NU FACE NIMIC SI NICI NU SE PRICEPE DECAT LA SENSURI GIRATORII IN PIATA, si atunci is bate joc de barladeni .poate se va termina cu acesti dublu sugatori de la stat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.