Acasă Infracțional Bărbat din Vulturești lăsat în libertate de judecători, chiar dacă a încălcat...

Bărbat din Vulturești lăsat în libertate de judecători, chiar dacă a încălcat ordinul de protecție pentru a-și bate și tâlhări concubina

0

Un bărbat din comuna Vulturești este cercetat în libertate după ce și-a bătut crunt concubina și a tâlhărit-o, lăsând-o fără bijuteriile din metale prețioase pe care aceasta le deținea.

Magistrații care au dispus cercetarea sub control judiciar au considerat că individul nu reprezintă un pericol așa de mare pentru a fi închis pe perioada cercetărilor, chiar dacă nu a avut nicio reținere de a încălca ordinul de protecție ridicat anterior de polițiști în favoarea femeii, tocmai fiindcă îi mai pusese viața în pericol.

Pe 1 mai, după ce a consumat alcool, agresorul, în vârstă de 53 de ani, și-a lovit concubina cu picioarele în zona toracelui.

Conform raportului preliminar de expertiză emis de către medicii legiști, în urma agresiunilor, victima a suferit leziuni ce necesită 4-5 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare. Totodată, bărbatul ar fi sustras, prin folosirea violenței, de la concubina sa, mai multe bijuterii. Prejudiciul cauzat în urma săvârșirii infracțiunilor este estimat la 5.000 de lei și a fost recuperat în proporție de 80%”, a declarat Bogdan Gheorghiță, purtător de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Vaslui.

Polițiștii negreșteni au emis un ordin de protecție provizoriu împotriva bărbatului, pe o perioadă de 5 zile, prin care acesta era obligat să păstreze o distanță de minim 10 metri față de concubină și față de reședința acesteia.

Însă, în noaptea următoare, individul a încălcat ordinul de protecție și a încercat să se apropie de femeie, care, temându-se pentru viața sa, a sunat la poliție din nou.

La data de 6 mai 2023, în baza probatoriului administrat, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Negrești l-au reținut pe bărbat, pe o perioadă de 24 ore. Ulterior, la data de 7 mai 2023, bărbatul cercetat a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, care a dispus măsura preventivă a controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile. Cercetările sunt continuate de către polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Negrești, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale a bărbatului”, a mai precizat Bogdan Gheorghiță.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.