Acasă National Bârlădeanca Mihaela Hușanu, șefă de promoție la Colegiul ”Codreanu”, este noul președinte...

Bârlădeanca Mihaela Hușanu, șefă de promoție la Colegiul ”Codreanu”, este noul președinte al Organizației Femeilor din ALDE, la nivel național

0

Bârlădeanca Mihaela Hușanu, șefă de promoție (2003) la Colegiul Național ”Gheorghe Roșca Codreanu”, a fost aleasă președintele interimar al Organizației Femeilor Liberal Democrate din ALDE, la nivel național.

Desemnarea bârlădencei (36 de ani) în această funcție a avut loc zilele trecute, la Jupiter, unde s-a desfășurat Școala de Vară a Organizației Femeilor Liberal Democrate (OFLDE).

Reunite în jurul crezului liberal „Prin noi înșine”, membrele OFLDE și-au propus ca, prin ambiția, tenacitatea și propriile forțe, să contribuie la construcția noului ALDE și să îi convingă pe români că trebuie să-și recâștige spiritul liberal autentic.

”Fiecare dintre noi e valoros, dar împreună putem fi… fabuloși! M-am convins din nou de acest lucru, în ultimele trei zile, la Școala de vară „Prin NOI înșine” a Organizației Femeilor Liberal Democrate. A fost o plăcere să fiu și să lucrez alături de colegele din OFLDE, iar propunerea pe care mi-au făcut-o, aceea de a prelua funcția de președinte interimar al organizației, mă onorează și mă responsabilizează. Îmi doresc, înainte de orice, să construim o echipă care să reziste în timp și care să demonstreze că ambiția și onestitatea ne caracterizează în orice demers. La fel de mult, sper să devenim voci relevante pentru cei care ne acordă încredere și contează pe noi să fim și să aducem schimbarea pe care o vrem în România și la nivelul fiecărei comunități din țară. România Demnă e țara românilor ambițioși!”, a spus Mihaela Hușanu.

Cine este Mihaela Hușanu

La cei 36 de ani pe care îi are, noua lideră a femeilor ALDE din România are un CV impresionant, demn de un șef de promoție al unuia dintre cele mai prestigioase licee din țară.

După absolvirea Colegiului ”Codreanu” în 2003, Mihaela a studiat în Norvegia, unde în 2007 a devenit licențiată în media și comunicare europeană a Universității Volda din această țară.

Rămâne în Norvegia încă un an, pentru a-și desăvârși studiile postuniversitare în mass-media și administrație publică, în cadrul aceleeași universități.

După 2008, revine în România, unde își începe cariera de consultant comunicare și relații publice, calitate în care activează și în prezent.

În 2016 este numită purtător de cuvânt la Prefectura Vaslui. Anul acesta a absolvit Colegiul Național de Apărare. Tot în prezent, urmează un master în Comunicare și relații publice la Universitatea Națională de Studii Politice și Administrație Publică (SNSPA) din București.

De-a lungul anilor, a participat și la cursuri de leadership, managementul crizelor, comunicare politică strategică și cursuri de bună guvernanță.
În politică, Mihaela Hușanu a fost președinte TLDE Vaslui (2018 – 2020), vicepreședinte TLDE la nivel național (2019 – 2020), candidat ALDE la alegerile europarlamentare 2019 și candidat la alegerile parlamentare 2020 pentru funcția de senator.

Daniel Olteanu, liderul ALDE: ”Jos pălăria pentru colegele mele din OFLDE!

Participantele la Școala de vară OFLDE au lucrat împreună, pe parcursul a trei zile, la o serie de proiecte care pot antrena transformări de impact pentru societatea românească, în domenii precum economie, infrastructură și educație.

De asemenea, membrele OFLDE au avut ocazia să-și dezvolte aptitudinile de comunicare politică și inter-personală, dar și să afle care sunt atributele necesare unui lider, pentru a-și crește astfel nivelul de reprezentare în viața politică și în funcții publice.

Prezent la atelierele Școlii de vară a Organizației Femeilor Liberal Democrate, alături de mai mulți lideri ALDE, președintele Daniel Olteanu s-a arătat impresionat de seriozitatea, implicarea și asumarea de care au dat dovadă colegele sale, pe care le-a asigurat de întreaga susținere în promovarea proiectelor OFLDE.

«Jos pălăria pentru colegele mele din OFLDE! Am fost în mijlocul lor și sunt plăcut surprins de modul în care s-au mobilizat și au lucrat împreună la câteva proiecte de interes național, pe care îmi doresc să le dezvoltăm în cadrul ALDE, prin OFLDE. E vorba despre domenii prioritare pentru România, pentru care ne-am propus să venim cu soluții atent structurate și care au la bază principii liberale de la care nu ne abatem, pentru că noi credem că putem construi „România Demnă” doar „PRIN NOI ÎNȘINE”. Școala de vară e cea mai clară dovadă că, atunci când domnișoarele și doamnele își pun ceva în minte, rezultatul nu poate fi altfel decât excelent! Le felicit pe colege pentru organizare, pentru ambiție și determinare, le doresc să își păstreze aceste calități și le asigur că vor găsi în mine un partener în toate proiectele pe care și le asumă!», a spus liderul ALDE, Daniel Olteanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.