Acasă Local Bârlădenii s-au întors încărcați de premii de la Festivalul ”Mai cu Folk”....

Bârlădenii s-au întors încărcați de premii de la Festivalul ”Mai cu Folk”. Surorile Mereuță au luat trofeul festivalului

0

Succes copleșitor pentru bârlădeni la Festivalul ”Mai cu Folk”, tradiționala manifestare organizată de Primăria Vaslui, ajunsă în acest an la cea de a VII-a ediție, după o pauză de un an, pricinuită de pandemie.

Elevii pregătiți de profesorul bârlădean Corneliu Pleșu au făcut furori la Vaslui și au smuls ropote de aplauze în Parcul Copou, acolo unde s-a desfășurat festivalul.

Vestea succesului a fost dată chiar de prof. Pleșu, pe pagina sa de socializare: După aproape doi ani de pandemie s-a organizat în sfârșit, din nou festivalul, în frumosul parc Copou, cu participarea fizică atât a concurenților cât și a spectatorilor! A fost un eveniment bine organizat, de ținută, cu o participare numeroasă la toate categoriile de vârstă! Am participat și noi cu elevii pe care ii pregătesc, de la școlile «Ep. Iacov Antonovici» și Colegiul Național «Gheorghe Roșca Codreanu», atât la individual, cat și cu cele doua grupuri, «Ecou» (V-VIII) și «Cristal» (IX-XII). Am avut un succes extraordinar câștigând majoritatea premiilor!”.

Iată premiile obținute de bârlădeni:

– Trofeul festivalului: Grupul ”Amenis” (format din surorile Amedeea și Anisia Mereuță)

– Locul I la categoria 9-12 ani: grupul ,,Ecou”;

– Locul II la categoria 9 – 12 ani, individual: Silvestru Cristian;

– Locul I la categoria 12-15 ani: Grupul ”Amenis”

– Locul I la categoria 16 – 20 ani, individual: Claudia Botaș (de la Liceul Pedagogic ”Ioan Popescu”);

– Locul I la categoria 16 – 20 ani, grupuri: Grupul ,,Cristal” (Colegiul ”Codreanu”)

– Premiul ,,Ion Chiriac”- Mereuță Fabian;

– Locul I pentru creație: Claudia Botaș

– Locul II pentru creație: Raluca Bejinariu

– Locul I pentru creație, grupuri: Grupul ,,Ecou”

Au mai participat fratii Calin Petru si Nicolae, Muntianu Vanessa, Parpalea Ana Maria si David Cozar care a venit special de la Bucuresti pentru a interpreta melodia «Moartea Caprioarei», in amintirea marelui cantautor Ion Chiriac. Tuturor, sincere si calde felicitari! Copii exceptionali! A fost un succes deosebit după o perioada de munca, repetiții și sacrificii din partea tuturor. Mulțumim organizatorilor, în speță Primăriei Municipiului Vaslui, domnului primar Vasile Pavăl, domnului viceprimar Catalin Mandru, doamnei Geanina Tofan, întregii echipe de organizare și nu în ultimul rand domnului Mircea Vintilă, unul dintre marii ,,Corifei” ai muzicii folk pentru spectacolul prezentat și cuvintele de incurajare pentru copii! Felicitări Vaslui, felicitări Bârlad! Un eveniment de mare ținută, despre care sunt convins ca va creste de la an la an, a mai transmis prof. Corneliu Pleșu, cel care i-a pregătit pe elevii-vedetă al celei de a VII-a ediții a Festivalului ”Mai cu Folk”. (Simona MIHĂILĂ)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.