Acasă Administrație publică Bârladul, în prag de colaps din cauza facturilor la încălzire. Mesajul alarmant...

Bârladul, în prag de colaps din cauza facturilor la încălzire. Mesajul alarmant al primarului Boroș despre riscul ca orașul fie îngenunchiat

2

Situație alarmantă, fără precedent, la Bârlad: orașul este în pragul falimentului din cauza facturilor gigantice la încălzire pe care trebuie să le plătească unitățile de învățământ. Facturile pe luna decembrie, emise recent, au produs un șoc autorităților locale.

Numai Liceul ”Mihai Eminescu” trebuie să plătească 270.000 de lei pentru încălzirea de luna trecută, în condițiile în care încasările pe o lună la bugetul Bârladului sunt de 100.000 lei. Chiar și în situația absurdă în care acești bani ar merge integral către plata facturii la ”Eminescu”, aceasta nu ar fi acoperită nici măcar pe jumătate.

Primarul Dumitru Boroș atrage atenția că orașul este în pragul unui colaps. Directorii unităților de învățământ, dar și cei ai altor instituții publice au fost chemați vineri, de urgență, în ședință, de către edilul-șef al urbei.

Boroș le-a solicitat tuturor să analizeze această situație, să verifice dacă facturile nu sunt eronate și să ia măsuri de reducere a consumurilor.

Anunț publicitar

Vând apartament cu 4 camere, decomandat, 2 bai, cu imbunatatiri, în Bârlad, Bulevardul Primăverii (zona CEC), etaj 4. Pret 60.000 euro. Tel. 0729261800

”Avem o unitate școlară care a primit o factură la gaze de 270.000 lei, pentru o singură lună. Sunt altele care au primit facturi de 83.000 de lei sau de 79.000 de lei și doar într-un singur caz, o școală din Bârlad, a primit o factură rezonabilă. Prin urmare, acum nu o să vă solicit să țineți copiii în frig, sau să stați dumneavoastră, ci vreau să vă rog să fiți mult mai atenți la consum și mai ales să opriți risipa. Sunt unități care funcționează în clădiri slab izolate termic, unde centralele merg zi și noapte și tot nu fac față. Problema mare, pentru bugetul local, este că, în cazul în care continuăm în acest ritm, punem în pericol proiectele mari de dezvoltare a orașului. Deja pentru anul în curs avem o cotă de cofinanțare de 27 milioane lei la proiectele ce vor demara. Dacă nu suntem cumpătați, nu vom mai putea face nimic pentru oraș. De aceea vă rog să analizați foarte bine, fiecare în parte, situația din unitatea dumneavoastră și să limitați consumul, acolo unde nu se justifică. Totodată, voi dispune ca de la nivelul Primăriei să fie urmărite toate cererile de compensare depuse, astfel încât să existe o gândire unitară pentru a ne asigura că vom primi sprijin la plata facturilor. Vă cer la toți să fim chibzuiți! Să eliminăm risipa pentru că, până-n ultima perioadă de timp Bârladul nu a primit sprijin, deși sunt multe nevoi. La penultima rectificare am primit o sumă modică, cât o comună. Iar la ultima, ni s-au alocat 0 lei”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

La întâlnire a fost prezentă și conducerea Spitalului Municipal de Urgență „Elena Beldiman”, care a informat că, pentru toate cele opt pavilioane în care funcționează factura la gaz, pentru luna decembrie, a avut o valoare de 180.000 lei, în condițiile în care această insituție este cel mai mare consumator local. (Simona MIHĂILĂ)

2 COMENTARII

  1. Bătaie de joc, pe bani publici! Asta se întâmplă în România, nu doar în Bârlad! Cât despre ordinăria care se întâmplă acum la E-ON, Enel, etc. este o nouă eră a nesimțirii! Acești găinari ne tâlhăresc cu acte în regulă 😄😄😄, asta fiind și singura diferență între ei și hoții din tramvaie, autobuze sau piețe! Poate ne vom trezi totuși… într-o zi!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.