Acasă Administrație publică ”Bârladul verde” – o nouă pagină de socializare a Primăriei Bârlad. Iată...

”Bârladul verde” – o nouă pagină de socializare a Primăriei Bârlad. Iată ce informații vor fi comunicate aici

0

Primăria Bârlad are, din această săptămână, încă o pagină de socializare. Se numește ”Bârladul verde” și a fost creată de viceprimarul Ana-Maria Vintilă, drept mijloc de comunicare distinct, despre curățenie, gunoaie, protecția mediului etc.

”Prin această pagină, primaria va comunica pe tot ceea tine de protectia mediului, ecologizare, colectare selectiva. Va fi pagina care va tine legatura cu cetatenii si prin care vom lansa proiecte, campanii, bune practici, exemple pozitive, dar si negative”, ne-a declarat Ana-Maria Vintilă.

Pagina și-a făcut debutul cu o postare despre noile containere pentru deșeuri din plastic, recent achiziționate și amplasate în diverse zone din oraș.

Ana Vintilă le-a botezat RePET – un joc de cuvinte care leagă prima silabă a cuvântului ”reciclare” de abrevierea PET (poli etilen tereftalat), recipientele responsabile de o parte importantă a poluării pe planetă.

Și ideea cumpărării și instalării containerelor RePET este tot a viceprimăriței Bârladului, care a spus că a fost plăcut surprinsă de succesul acestora.

”Noile module de colectare a deșeurilor din plastic au fost amplasate pe domeniul public și sunt ușor de recunoscut după forma lor…extrem de sugestivă. Am observat că se colectează și corect și substanțial. Asta înseamnă că oamenii vor sa colecteze selectiv și în modul asta, au siguranță că plasticul din RePET ajunge la reciclabile. Astfel munca lor nu mai e în zadar, fata de pubelele obișnuite. Și acolo încep sa se îmbunătățească lucrurile, dar sunt încă cetățeni care din diferite motive arunca gunoiul aiurea, la grămadă”, ne-a declarat Ana-Maria Vintilă. (Simona MIHĂILĂ)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.