Acasă Administrație publică Bazinul olimpic de la Vaslui devine realitate – Comunicat de presă

Bazinul olimpic de la Vaslui devine realitate – Comunicat de presă

0

În anul 2018, Primăria municipiului Vaslui a inițiat cu Compania Națională de Investiții (C.N.I.) un proces de comunicare pentru implementarea în orașul nostru a unui proiect ambițios: construirea unui bazin de înot olimpic, ale cărui caracteristici să fie potrivite și pentru accesul publicului larg la practicarea înotului în condiții de siguranță, și pentru activitatea didactică de inițiere și învățare a înotului de către copii, ca și pentru organizarea de competiții naționale și internaționale de profil.

Având în vedere buna reputație de care se bucură instituția noastră în ceea ce privește responsabilitatea implementării proiectelor finanțate din surse interne și externe, C.N.I. a dat curs solicitării municipiului Vaslui de construire a bazinului olimpic de înot, complex care va cuprinde un bazin de competiții olimpice, un bazin de antrenament, un bazin pentru copii, 1400 de locuri în gradene, vestiare și alte încăperi funcționale și de deservire. Toate acestea vor sta la dispoziția tuturor amatorilor de înot și a celor care vor dori să se antreneze în vederea participării la competiții. Obiectivul de investiții a fost proiectat ținând cont de cerințele FINA (federație internațională recunoscută de Comitetul Olimpic Internațional pentru competiții sportive acvatice), astfel încât la final să poată fi acreditat pentru campionate europene, campionate mondiale și olimpiade.

Primarul Vasile Pavăl a argumentat că prin organizarea de astfel de evenimente naționale și internaționale, orașul nostru va avea o vizibilitate și adresabilitate sporite, ducând, pe termen mediu și lung, la o creștere economică și la crearea de locuri de muncă. Totodată, extinderea infrastructurii de agrement în municipiul Vaslui este un obiectiv important pentru toți cetățenii care vor dori să practice înotul, bazinul urmând a fi deschis vasluienilor, dar și locuitorilor Zonei Metropolitane sau din orașele învecinate municipiului nostru. Mulțumesc și pe această cale Companiei Naționale de Investiții pentru frumoasa colaborare și seriozitatea cu care a abordat solicitarea noastră!

Iată că începutul anului 2022 ne aduce o veste bună: a fost adoptată Hotărârea de Guvern pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiții mai sus menționat. Urmează scoaterea la licitație a proiectării și lucrărilor aferente obiectivului de investiții de către C.N.I.

Valoarea totală a investiției este de 97.129.067,95 lei cu TVA, finanțată de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, prin Compania Națională de Investiții, din care contribuția de la bugetul local este de 1.544.544,84 lei.

Purtător de cuvânt,

prof. Clitemnestra-Geanina TOFAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.