Acasă Politic Boroș a mai executat un liberal care a îndrăznit să-i spună că...

Boroș a mai executat un liberal care a îndrăznit să-i spună că i s-a urcat puterea la cap. Reacția consilierului Adrian Todireasa după ce a aflat de pe Facebook că a fost exclus din PNL

0

Putregaiul din interiorul PNL Bârlad aproape că a distrus organizația, așa încât, după patru ani de când șefia a fost preluată de gruparea Boroș, în jurul liderului au mai rămas atâți oameni cât poți număra pe degetele de la o mână.

Dacă în 2016 Boroș pornea la drum fără partidul solid pe care îl preluase, liberalii de tradiție ai orașului retrăgându-se la scurt timp, furioși că Boroș ajuns să-i reprezinte (deși demisionase din PNL și se întorsese doar pentru a candida ca primar), treptat s-a ajuns ca și apropiații să aibă motive de revoltă.

Consilierul municipal Adrian Todireasa a fost exclus recent din partid după ce, cu câtva timp în urmă, a început să-i spună verde în față primarului că i s-a urcat puterea la cap.

Todireasa a tras numeroase semnale de alarmă în spațiul public, în legătură cu derapajele lui Boroș. Ultimul dintre ele a fost prilejuit de hei-rup-ul cu care primarul a declanșat procedura de desființare a REISER.

Todireasa, ca om care a stat în apropierea primarului Boroș, care a văzut și auzit multe din cele care se pun la cale, s-a împotrivit spunând că acesta este un plan de răzbunare politică la care el nu va lua parte, atât timp cât nu are o miză benefică pentru cetățenii urbei.

Consilierul a evidențiat în reacțiile sale publice că intențiile reale ale primarului nu au nimic de a face cu bunăstarea orașului. La fel ca alți politicieni din Bârlad, l-a acuzat pe Boroș că timp de patru ani a ținut în mână sforile jafului de la REISER, a inițiat proiecte de hotărâre pentru majorarea salariilor, a văzut documentele în care erau consemnate pierderile financiare, dar nu a făcut decât să se pozeze în mijlocul lucrărilor de asfaltare și de plombare ca să arate lumii că are realizări.

Ca la comuniști: Todireasa fusese sancționat cu avertisment pentru că și-a permis să nu fie de acord cu Boroș în ședințele Consiliul Local

Într-o declarație pe care a oferit-o publicației ”Bârladul meu”, consilierul municipal Adrian Todireasa spune chiar mai multe:

”Adevărurile pe care le-am spus în ultimii ani, începând cu momentul în care am cerut (cu argumente!) demisia dlui Dumitru Boroș din funcția de președinte al PNL Bârlad, au stârnit focul la cuibul de viespi din Organizație.

Veninul a ajuns acum să împroaște din toate părțile, culminând cu „RADIEREA” mea dintre membrii PNL, despre care nu am fost informat în mod oficial, în scris, ci am aflat întâmplător, de pe Facebook.

După ce, vreme de mai bine de trei ani, m-a izolat în cadrul Organizației și mi-a respins toate întrebările și inițiativele pe care le-am avut, în calitate de consilier local (pentru care am luat și un AVERTISMENT în 2018!), conducerea PNL Bârlad a ales să se descotorosească de mine, așa cum a făcut-o și de alți membri care au deranjat cu opiniile lor: ÎNTR-UN ATAC FURIBUND ȘI PLIN DE MINCIUNI!”

Todireasa dă cărțile pe față: scandalul REISER e dovada furiei lui Boroș după ce PSD nu a mai vrut să facă înțelegeri cu el

Consilierul Adrian Todireasa a mai spus că nu-și va da demisia din Consiliul Local, așa cum i s-a cerut, decât dacă toți liberalii vor face acest lucru, vina pentru dezastrul de la REISER fiind a tuturor.

”Le transmit celor care s-au semnat <foștii mei colegi din PNL> (fără nume și prenume, câtă asumare!) că îmi voi da demisia de onoare din Consiliul Local Bârlad atunci când o vor face și ei, pentru modul în care am gestionat împreună, cot la cot, tot ce ține de REISER LDP, societatea aflată în subordinea CL Bârlad.

De asemenea, vreau să îi anunț, încă o dată, că anii de activitate în PNL Bârlad (cu rezultate cunoscute de bârlădeni!), la fel ca și experiența mea profesională (tot cu rezultate cunoscute de bârlădeni!), îmi dau certitudinea că singura cauză pierdută a fost încrederea pe care am acordat-o unor colegi pentru care, iată, contează doar funcțiile și contractele cu Primăria Bârlad!

Dacă acești colegi doresc să continue ipocrizia și duplicitatea din Consiliul Local, mai ales în ceea ce privește scandalul REISER LDP, care e o dovadă clară că au eșuat negocierile dintre primarul Dumitru Boroș și o anumită grupare din PSD, eu refuz să fiu inclus în tagma HOȚILOR care strigă hoțul!”, a mai spus consilierul Todireasa.

Todireasa, o altă verigă a lanțului ”execuțiilor” din PNL. Lista exclușilor care nu au tolerat dictatura de partid

”Vreau să clarific două lucruri:

1. timp de 3 ani, acești colegi nu au avut nimic împotrivă să votăm cot la cot sumele și rectificările pentru investițiile de la REISER LDP, situațiile financiare, rapoartele de activitate, numirile reprezentanților PNL în CA-ul societății. Mai mult, eu nici nu am fost inclus în demersul de desființare a REISER LDP. (Votul „în bloc” e bun numai când dă undă verde primarul Dumitru Boroș?)

2. acuzația lansată la adresa mea, „folosești metode ale vechii securități: dezinformarea, lansarea de informații mincinoase”, este una halucinantă și complet lipsită de temei! Nu mă miră, însă, deloc, în contextul excluderilor abuzive practicate în ultimii ani de conducerea PNL Bârlad și a Organziației Județene PNL Vaslui (profesorii Corneliu Pleșu și Silviu Budescu, deputatul Daniel Olteanu, dr. Dan Cain, primarii Ciprian Tamaș, Nixon Ibănescu, Alexandru Iacob, Ionuț Ghiur, viceprimarul Ion Beraru și numeroși președinți de organizații și consilieri locali).

Dacă „foștii mei colegi din P.N.L.” au nevoie de țapi ispășitori, le spun că nu mă tem de atacurile lor mizerabile și că, la fel ca până acum, răspund numai în fața bârlădenilor pentru activitatea mea din Consiliul Local și din comunitate”, a mai precizat consilierul Adrian Todireasa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.